Cum să-ți transformi grădina în spațiul ideal pentru relaxare

Starea de bine de acasă nu este oferită doar de spațiile din interiorul locuinței, chiar dacă ai tendința să pui accent pe acestea. Grădina îți oferă aceleași posibilități, ba chiar o libertate mult mai mare și avantajul unui spațiu deschis, în aer liber.

Oaza de liniște se mută în sezonul cald afară, așa că începe cât mai repede să lucrezi la amenajarea grădinii în spațiul ideal pentru încărcarea bateriilor zilnic. Ți-am pregătit câteva idei care te vor inspira și ajuta în a-ți pune în aplicare planul.

Iată care sunt acestea:

Fă curățenie și lărgește spațiul

Un spațiu aerisit și încăpător este secretul unei zone de relaxare cât mai complexe și plăcute. Odată cu venirea primăverii poți profita de vreme pentru a demara proiectul de curățare a curții și a grădinii. De asemenea, poți face ordină în lucrurile pe care le ai, în special dacă este vorba de prea multe piese de mobilier pentru exterior.

Planifică fiecare spațiu în funcție de întrebuințare pentru a-ți ușura munca de amenajare. De exemplu, grădina în care vei planta câteva legume și ierburi aromatice poate fi împrejmuită cu panoul de gard potrivit decorului ales. Mai mult decât atât, gardurile te ajută și să structurezi eficient curtea. Poate îți dorești să plantezi câțiva pomi fructiferi pentru a crea o atmosferă ca-n filme.

Pune accent pe zona de relaxare

Relaxarea se poate instala și atunci când îți admiri grădina sau curtea de pe prispa casei, dar ceea ce contează cu adevărat este punctul principal pe care îl amenajezi în grădina casei tale.

Alege piese de mobilier exterior precum fotoliile, canapeaua, șezlongul sau balansoarul. Practic, sufrageria se va muta în grădină în zilele calde, iar acolo poți servi mesele în familie, poți proiecta filme sau să asculți greierii înainte de a te pune la somn.

Dacă vrei să te bucuri de maximum de confort, ai nevoie de mobilier cu perne, iar materialul se poate degrada când este expus la precipitații. Optează pentru un pavilion sau o pergolă care să protejeze spațiul tău special indiferent de condițiile meteo, dar și să te ferească de soare.

Adaugă mai multă verdeață

Nu trebuie să locuiești în grădina botanică pentru a te putea relaxa și pentru a te simți inspirată, dar poți să imiți atmosfera de acolo cu ușurință. Înclude cât mai multe plante verzi de exterior, de la cele exotice, la arbuști precum tuia. De asemenea, merită să creezi un joc de culori și o dinamică aparte, prin plantele cu frunze deosebite.

Laurul veșnic, molidul, arțarul japonez, magnolia, wisteria și hortensia sunt doar câteva dintre opțiunile care vor crea un adevărat spectacol în grădina ta. Plantele veșnic verzi precum ienupărul și palmierii sau brazii sunt potrivite pentru a face combinații cu rezultate luxuriante.

Bucură-te de întreaga natură la tine acasă și acoperă sunetele orașului, care te stresează adesea și de care chiar ai încercat să fugi când ai ales viața la casă.

Grădina este un spațiu care chiar și fără mult efort îți oferă posibilitatea de relaxare și de a te bucura de timpul petrecut în compania ta sau a celor dragi. Organizează-o în așa fel încât să-ți satisfacă nevoile și optează pentru materiale durabile, indiferent de amenajarea pe care o alegi.

Sursa foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial