Cum să-ți faci un blog de lifestyle și să câștigi bani din el?

Dacă vrei să-ți încerci norocul și să te lansezi în blogging, atunci să înveți cum să-ți faci un blog ca să te lansezi în carieră ar trebui să fie primul lucru pe care ar trebui să te concentrezi. Dacă ai o viață interesantă, care merită povestită și care crezi că ar atrage atenția publicului, atunci să pornim la drum!

Un blog de lifestyle este un blog în care îți povestești stilul de viață, folosind pe lângă text un conținut vizual foarte atractiv. Practic, poți să scrii despre orice lucru la care te pricepi foarte bine, de la make-up și până la mediu, trebuie doar să legi frumos articolele între ele ca blogul tău să se transforme într-o poveste plăcută de citit.

Fie că dorești să creezi un blog de la zero, fie că vrei să transformi un blog pe care îl ai deja într-un blog de lifestyle, atunci aceste sfaturi îți vor fi deopotrivă utile:

#1 Găsește-ți punctele forte

Ce anume va atrage cititorii pe blogul tău? În ce domeniu ești bine informată și ce te pasionează cel mai mult?

#2 Găsește un nume atrăgător și disponibil pentru domeniul tău

Ce nume crezi că se potrivește cel mai bine stilului tău și bineînțeles, blogului tău? Ai voie să folosești numele respectiv pentru blogul tău sau este deja folosit de către altcineva?

#3 Ai găsit o gazdă de încredere? 

Dacă nu ai experiență în programare, atunci cel mai bine ar fi să folosești WordPress pentru că este foarte ușor de utilizat și poți să creezi un blog profesional chiar și pe cont propriu. Iar când vine vorba, de hosting, nimeni nu se compară cu simplenet.ro, un furnizor de servicii specializat în platforma WordPress. 

#4 Alege o temă care să te reprezinte

De cât control aveți nevoie asupra temei pe care o folosești? Care sunt elementele esențiale pentru orice blog de lifestyle? Nu există răspunsuri corecte sau răspunsuri greșite, deoarece totul depinde de gusturile și așteptările fiecăruia. Așa că află ce ți se potrivește cel mai bine ție și apoi găsește o temă care să îți îndeplinească toate așteptările.

#5 Instalează modul pentru a beneficia de mai multe funcții

Poți obține multe avantaje din punct de vedere SEO dacă folosești modulele potrivite. WordPress îți permite deja să creezi bloguri foarte bune din punct de vedere SEO, dar cu unul-două module speciale le poți transforma în niște bloguri aproape perfecte.

#6 Monetizează-ți blogul

Acum că ai deja un blog de lifestyle, e timpul să-l monetizezi. Iată cum!

Pasul final și cel mai interesant în ceea ce privește blogurile de lifestyle este monetizarea. Vestea bună este că există mai multe modalități de a câștiga bani cu ajutorul unui astfel de mod. vă transforma blogul în bani. De fapt, există zeci de moduri în care poți monetiza un blog, iar partea bună este că poți să combini mai multe variante. Iată câteva din cele mai simplu de pus în practică:

Marketingul afiliat: Marketingul afiliat este în fruntea listei, deoarece blogul tău, fiind un blog de lifestyle este și normal să promovezi produsele și serviciile care îți plac. De aceea, în loc să povestești doar despre produse și servicii în care investești pe cont propriu, de ce să nu promovezi și produse sau servicii oferite de sponsori. 

Advertoriale: Postările sponsorizate sunt o modalitate de a câștiga bani prin intermediul unui blog. Mulți bani. Poți crea chiar crea o categorie speciale în care să postezi doar advertoriale. Ai grijă doar să nu postezi nimic până ce nu citești cu atenție întregul material. Chiar dacă este un material sponsorizat și chiar dacă vei folosi un simbol special sau un cuvânt prin care să semnalizezi că este vorba de conținut sponsorizat, vrei ca acesta să se potrivească perfect cu restul articolelor tale ca nu cumva să se transforme în motivul pentru care cititorii tăi se înstrăinează.

Propriul magazin: Îți poți crea propriul magazin dacă instalezi WooCommerce pe blogul tău. Iar dacă ai suficienți fani care să te urmărească, poți crea o mulțime de produse care să se potrivească cu ceea ce promovezi ca de exemplu: ilustrate, carțoline, accesorii și orice alte lucruri la care te pricepi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial