Cum să-ți ajuți copilul să fie fericit cu tot ceea ce trăiește

Cum să-ți ajuți copilul să fie fericit cu tot ceea ce trăiește

După lunile de vacanță, școala a început într-un context delicat, pandemic, cu multă nesiguranță și griji față de starea de sănătate a celor mici, nevoiți să se întoarcă la clasă cu măști de protecție, lecții învățate de acasă despre distanțarea socială, greu de acceptat și de pus în aplicare de către copii. În acest context, tot ceea ce poți face ca părinte este să-ți susții puiul necondiționat, să îi oferi multă afecțiune și siguranță și să îi dai impresia unei normalități. Pentru a veni în sprijinul tău, venim cu câteva recomandări de care poți ține seama, care te vor ajuta să gestionezi mult mai eficient această situație: 

Recompense stimulative

Nu trebuie să reiei lectura cărții lui Johan Huizinga, „Homo Ludens', pentru a-ți da seama că jocurile și jucăriile deopotrivă reprezintă universul copilului tău, instrumentele pe care el le folosește pentru a se exprima și a-și manifesta percepția față de lume. E drept, oferta de jucării de pe piață este variată, însă ar fi de preferat să alegi ceva stimulativ, cum ar fi jocuri lego. Îi vor stimula celui mic imaginația, creativitatea, puterea de concentrare, fiind în același timp și un excelent tool didactic, ale cărui efecte benefice în dezvoltarea armonioasă a copilului sunt recunoscute la nivel mondial. 

În același timp, poți să renunți la jucăriile vechi, donându-le unui centru de plasament și alegând jucării potrivite pentru vârsta copilului. Vine o vreme când ursuleții de pluș și cuburile supradimensionate trebuie strânse din casă și înlocuite cu ceva de actualitate. E de preferat ca toate acestea să nu apară efectiv în camera copilului, chiar dacă acesta e destul de mic, ci să îi explici de ce i le-ai achiziționat, eventual să i le oferi ca recompensă după ce năzdrăvanul a îndeplinit cu succes anumite sarcini: strângerea jucăriilor, respectarea programului de somn, acceptarea și conformarea la timpul petrecut în fața ecranelor digitale.

Activități în aer liber

O piscină gonflabilă pentru copii îl va fascina pe cel mic și încă e timp îndeajuns de frumos pentru a te mai putea folosi de ea ceva timp, asta în contextul în care locuiți la casă. Chiar dacă „acasă' e o garsonieră sau un apartament, încearcă de fiecare dată să îl scoți pe cel mic cât mai mult afară, să își consume energia, să se bucure de toamnă, frunze uscate, tobogane, leagăne și pereți de escaladă din parc. Astfel, copilul va fi mult mai în largul lui, conectat la bucuria copilăriei și la natură. Totodată, încă din acest punct îl poți învăța să fie responsabil, să pună ambalajele dulciurilor în coșurile de gunoi în parcuri, să nu strice lucruri pentru ca toți ceilalți copii să aibă acces la acestea. 

În speranța că ți-am oferit câteva recomandări utile, sfatul nostru e să stai departe de grupurile de părinți în care tensiunea și îngrijorarea sunt la cote maxime, altfel nu vei face decât să acumulezi multe sentimente negative. 

Sursă foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Elefant.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial