Cum să te pregătești pentru o sesiune intensă de antrenament în 3 pași simpli

Dacă în curând plănuiești să ai câteva sesiuni intense de antrenament, trebuie să știi că pregătirea inițială are un rol hotărâtor în nivelul rezultatelor pe care le vei obține. Sportivii profesioniști se pregătesc intens cu câteva luni înainte de evenimentul în care urmează să concureze pentru a obține cel mai bun rezultat și pentru a da tot ce e mai bun. Pugilistul Mike Tyson se pregătea cu minim 3 luni înainte de fiecare meci pe care îl avea la profesioniști pentru apărarea sau cucerirea unei noi centuri de campion mondial. Mai jos, vei găsi o listă cu 3 pași simpli prin care te poți pregăti pentru următoarele sesiuni intense de antrenament.

Iată cei 3 pași simpli pe care trebuie să-i urmezi pentru a da tot ce poți la următorul antrenament!

1.      Odihnește-te suficient

Odihna este esențială pentru ca tu să poți obține rezultate maxime la antrenamentele pe care le desfășori. Fie că vrei să-ți testezi capacitățile fizice sau te pregătești pentru o competiție sportivă, trebuie să te odihnești și să dormi minim 8 ore pe noapte în intervalul orar 22:00-06:00. Pe lângă respectarea orarului de somn, încearcă să depui cât mai puțin efort fizic în restul zilei, astfel încât să-ți concentrezi toată energia doar pe antrenament.

2.      Consumă alimente sănătoase

Regimul alimentar are un rol hotărâtor în cariera unui sportiv de performanță sau a unui amator, din acest motiv, consumă doar alimente sănătoase, bogate în nutrienți și carbohidrați. Pentru a suplimenta nevoia organismului tău de nutrienții care nu pot fi luați doar din alimente, suplimentele alimentare de la GymBeam de la nutriland.ro vin în sprijinul antrenamentului și regimului tău alimentar.  Există însă și acea zi fericită, cheat day, în care poți consuma orice aliment dorești, lucru indicat și de nutriționiști, dar ai grijă să nu exagerezi în dorința de a compensa lipsa de până acum a alimentelor bogate în zaharuri și grăsimi.

3.      Relaxează-te prin meditație și lectură

Campionii din fiecare sport, cu câteva excepții, aleg mereu ca după o ședință intensă de antrenament să se relaxeze și să citească. Lectura de va ajuta să uiți de stresul și grijile de zi cu zi și te face să devii mai relaxat și să gândești mai limpede, iar acesta este un sfat ce nu se aplică doar sportivilor de performanță sau celor amatori. Pe lângă antrenamentul fizic, trebuie să-l efectuezi zilnic și pe cel intelectual. Setează-ți un număr de pagini pe care vrei să-l citești zilnic și propune-ți ca mereu să depășești limita impusă. Vei observa că vei dori să citești și mai mult în momentul în care cartea sau subiectul cărții prezintă interes pentru tine.

O sesiune intensă de antrenament este ideală pentru sportivii amatori care vor să-și testeze limitele și performanțele pe care le pot obține. Trebuie să fii îngăduitor și răbdător cu tine, deoarece rezultatele obținute de sportivii de performanță vin după ani în șir de pregătire și sesiuni intense de antrenament.

 Sursa foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial