Cum să te pregătești pentru a fi părinte?

 Să devii un proaspăt părinte nu este un lucru ușor și nu este nici pentru oricine. Atunci când iei această decizie trebuie să fie la comun cu cea a partenerului și să contribuiți în mod egal la pregătirile pentru acest eveniment, dar și la creșterea de mai apoi a nou-născutului. Acest angajament vine la pachet cu o perioadă destul de lungă care va fi foarte dificilă, dar care dacă este parcursă cu răbdare și cu un bagaj minim de cunoștințe de dinainte, va rămâne în cele din urmă o amintire plăcută și, cu siguranță, de neuitat.

  Iată câteva sfaturi care ar putea ajuta în pregătirea ta și a partenerului pentru a deveni părinți!

1.Informare

   Înainte de a începe această etapă a vieții, cea mai importantă parte este să vă informați cât mai mult. Citiți și învățați cât mai mult despre ce presupune o sarcină în sine, greutățile pe care ați putea să le întâmpinați pe parcursul acesteia, posibilele riscuri și care sunt regulile de urmat în acea perioadă. Mai înainte de a concepe un copil, este recomandat ca amândoi să fiți cu analizele la zi și să aflați dacă sunteți eligibili să aveți un copil. De asemenea, este necesară și informarea legată de creșterea propriu-zisă a bebelușului, de ce este recomandat să faceți pentru o dezvoltare cât mai sănătoasă. Puteți să apelați și la terapeuți specializați sau la diferite cursuri dedicate parentingului, unde puteți afla diferite sfaturi și păreri.

2.Controale prenatale

   Este indicat și de nelipsit de la controalele din timpul sarcinii. Acestea sunt obligatorii, deoarece este modalitatea prin care este monitorizată toată sarcina, pentru a știi dacă apare vreo problemă la sănătatea mamei sau a bebelușului. Trebuie ținut cont de programările care sunt făcute de medicul specialist, dar dacă apare vreo problemă pe parcurs pe care o identifici tu sau chiar și partenerul tău, nu ezita să te programezi chiar tu de urgență pentru a remedia imediat problema prin intervențiile necesare.

3.Pregătește casa

   Pregătește-ți locuința în mod corespunzător pentru primirea sugarului. Cel mai bine este să faci aceste pregătiri din timp, pentru a nu te aglomera în apropierea nașterii. Asigură-te că dispui de un pătuț pentru cel mic, hăinuțe, produsele destinate igienei, cum ar fi scutece, prosoape moi, săpun și șervețele de bebeluși. De asemenea, investește și într-un cărucior potrivit pentru cel mic, altex.ro având la dispoziție o gamă variată de cărucioare de bebe pentru toate gusturile, care n-ar trebui să lipsească din primele luni de viață ale unui bebeluș. Esențiale sunt și produsele de alăptare, anume biberoanele, un dispozitiv de încălzire a biberonului, eventual și o pompă de sân. 

4.Ai grijă de sănătatea ta

  Nu în cele din urmă, ai grijă de sănătatea ta. Dacă o posibilă sarcină va pune într-un grav pericol sănătatea ta fizică sau psihică, nu te avânta în aceasta. Cel mai bine este să aștepți atât tu, cât și partenerul tău până la momentul potrivit. Deși se pune o mare presiune socială pe a avea cât mai repede un copil, acest lucru este ceva ce ar trebui să dispară în timp, fiind doar o metodă de stres care nu este necesar. Dacă totuși te afli deja în mijlocul unei sarcini, ai grijă de tine prin cât mai multă odihnă și cât mai puțin efort. Prin sănătatea ta asiguri și sănătatea viitorului copil.

   În concluzie, să fii părinte nu este un lucru ușor, dar dacă îți dorești acest lucru cu adevărat și te pregătești corespunzător, cu sprijinul primit, vei putea trece alături de partenerul tău printr-o perioadă cu adevărat frumoasă!

Sursa foto:pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial