Cum să schimbi aspectul locuinței fără să renovezi: 5 ponturi

Unele schimbări sunt binevenite, deoarece au scopul de a îmbunătăți atmosfera și a ne crea un cadru și mai plăcut în care sa ne relaxăm in fiecare zi. Descoperă prin intermediul acestui articol ponturile pe care ți le punem la dispoziție pentru a oferi locuinței tale un suflu inedit fără a o renova. 

  1. O piesă nouă de mobilier

O piesă de mobilier nouă, ce are vizibilitate maximă, reprezintă o investiție inspirată și care poate schimba cu totul aspectul unei camere. Poți opta, de pildă, pentru o canapea într-o nuanță vibrantă, cum sunt canapelele Mezoni. De asemenea, ai putea alege și un design diferit față de ce ai deja sau ce ai mai deținut.

Alte piese de mobilier pe care le-ai putea înlocui sunt fotoliile sau masa de cafea, întrucât și acestea sunt elemente centrale, care atrag atenția. În cazul fotoliilor ai putea opta pentru huse în stiluri noi, iar în acest mod, produci o schimbare cu investiții reduse.

  1. Corpuri de iluminat 

O modalitate de a efectua schimbări fără a te supune costurilor ridicate pe care le-ar presupune renovarea este să schimbi corpurile de iluminat cu unele cu totul diferite. Alege modele care au, pe lângă funcția de iluminare, și un design care captivează. Lumina este un factor esențial pentru ambianță. 

Pe lângă cea naturală este benefic să apelezi la corpuri de iluminat care nu îți obosesc ochii și care se propagă în mod armonios. Unele pot avea nuanțe diferite și ar putea fi controlate din telecomandă. Un alt pont este să profiți de corpurile de iluminat ce pot fi recondiționate, iar în acest mod te vei putea bucura în continuare de ele, dar aspectul încăperilor va fi schimbat.

  1. Blatul și fronturile de uși 

Există posibilitatea să păstrezi mobilierul din bucătărie și să schimbi doar blatul și fronturile de uși. Dacă procedezi în acest mod, vei realiza o schimbare importantă în decor și îți poți crea un mediu nou și deosebit în cadrul bucătăriei, fără a înlocui tot mobilierul. 

Atunci când vei face o astfel de îmbunătățire, vei avea impresia că deții o altă bucătărie, iar costurile vor fi mult mai scăzute comparativ cu o renovare. În plus, nici nu vei trece prin experiența de a îți transforma locuința în șantier, deoarece fronturile se pot schimba destul de ușor și rapid.

  1. Covoare și draperii

Printre lucrurile ce pot transforma foarte mult aspectul unei locuințe fără a renova sunt covoarele și draperiile. Optează pentru unele în modele și texturi diferite, care să lase impresia că locuința a suferit schimbări majore. 

Atât covoarele, cât și draperiile atrag atenția și au rol în modul în care este percepută fiecare încăpere. Alege unele care completează stilul de amenajare pentru care optezi. O idee este să asortezi nuanța draperiilor cu cea a podelei – există o varietate de stiluri pentru care poți opta.

  1. Alte detalii ce pot schimba percepția

Clanțele și mânerele pot fi și ele înlocuite. Există modele diversificate, cu aspecte rafinate, care pot oferi o imagine nouă și specială. Chiar dacă sunt de dimensiuni reduse, au capacitatea de a lăsa impresia că designul este diferit.

Utilizează autocolante. Acest truc poate contribui enorm la aspectul camerelor. Îți poți personaliza fiecare încăpere în funcție de tematica preferată. Acest truc te ajută să te bucuri de o atmosferă și mai interesantă.

Vopsirea pieselor de mobilier este un alt pont la care ai putea apela. Acest procedeu necesită investiții reduse și poți obține rezultate care îți vor aduce zâmbetul pe buze și îi vor impresiona pe musafiri, deoarece aspectul mobilei va fi inedit. O altă idee este să pictezi diverse elemente pe mobilier, pentru a crea detalii care oferă originalitate.

Când te-ai plictisit să trăiești o perioadă îndelungată în același cadru și simți nevoia de a transforma locuința, ia în calcul ponturile oferite de noi. Vei putea face schimbări elementare și cu un impact crescut, fără a te complica apelând la renovare. Cu investiții reduse și în timp scurt, îți poți îmbunătăți spațiul în care petreci mare parte din zi!

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial