Cum să reamenajezi bucătăria cu buget mic

Cum să reamenajezi bucătăria cu buget mic

Bucătăria este mai mult decât spațiul în care se gătește și se ia masa. Poate fi chiar o prelungire a livingului. Este, deci, foarte important ca aceasta să fie amenajată ca un spațiu confortabil, prietenos, funcțional și frumos decorat. Poate te gândești că un astfel de proiect poate necesita investiții semnificative, iar tu nu dispui de sume generoase. Însă, trebuie să știi că este posibil să-ți amenajezi bucătăria fără un buget prea mare. Trebuie doar să găsești magazinele potrivite, cu mobilier de calitate, la cel mai bun preț, dar și să îți sufleci puțin mânecile pentru a face unele lucruri de una singură. În plus, încearcă să reciclezi și să reîmprospătezi aspectul lucrurilor pe care le ai deja în casă. 

Cumpără mobilier practic și funcțional

Înainte de a cumpăra mobila de bucătărie, trebuie să îți faci un plan pentru ca totul să fie funcțional și compact și pentru a organiza inteligent spațiul de depozitare. Ține cont de dimensiunile încăperii, măsoară toate suprafețele și vezi cum ai putea să o organizezi astfel încât, atunci când gătești și iei masa cu cei dragi, să te poți mișca în voie. Dacă suprafața este mică, optează pentru un dulap înalt, de tip soldat, piese suspendate, inclusiv deasupra hotei, și un corp inferior pentru oalele mai grele. Dacă bucătăria este dreptunghiulară, profită la maximum de lungimea ei, amenajând mobila pe un singur perete. Dacă dispui de un spațiu generos, poți amenaja bucătăria cum îți place, cu mobilier pe colț, în formă de U, în formă de L etc.

După ce ai stabilit planul de amenajare și ai făcut măsurătorile, studiază ofertele din magazine prin comparare. Numai astfel vei reuși să îți achiziționezi o mobila de bucatarie ieftina, funcțională, practică și care să arate bine.

Investește în electronice și electrocasnice utile

O bucătărie funcțională și practică trebuie să fie și bine echipată. Atunci când alegi electrocasnicele, ia în considerare faptul că pe unele le vei folosi zilnic, de exemplu, mașina de spălat vase, prăjitorul de pâine, filtrul de cafea, blenderul, robotul de bucătărie, și atunci ar fi recomandat să investești în niște piese mai scumpe, cu o durată mai mare de viață și un consum de energie cât mai mic. În schimb, este posibil ca unele aparate să le folosești mult mai rar sau chiar o dată pe an și atunci poți opta pentru o gamă de electrocasnice mai ieftină. 

Reîmprospătează pereții și podeaua

Înainte de a instala mobila, va trebui să reîmprospătezi aspectul pereților și al podelei. Poți face acest lucru rapid și simplu prin simpla revopsire a pereților, cu o vopsea de preferat ecologică, pe bază de apă, care nu afectează sănătatea și nici nu miroase atât de puternic ca una clasică. Dacă bucătăria este de mici dimensiuni, optează pentru culori deschise, neutre, mai ales dacă te-ai decis pentru mobilier colorat. Dacă încăperea este mai mare, poți vopsi pereții în culoarea preferată, însă ține cont și de nuanța mobilierului. 

Dacă ai pereți acoperiți cu faianță, dar aceasta și-a pierdut din strălucire, o modalitate rapidă de a face o schimbare este aplicarea de plăcuțe autocolante. Faianța autoadezivă se aplică pe plăcuțele deja existente, fără să faci mizerie, și este rezistentă la umiditate și căldură.

În mod similar, poți apela la gresia autoadezivă pentru a-ți redecora podelele. De asemenea, trebuie să știi că există vopsele speciale pentru gresie și nu sunt foarte scumpe. Ori poți cumpăra un covoraș cu care să schimbi rapid aspectul podelelor vechi.

Folosește un sistem de iluminat inteligent 

Pentru un sistem de iluminat funcțional, confortabil și decorativ, este necesar să combini mai multe diferite surse de lumină. Poți folosi spoturi în partea de sus a mobilierului, pentru zona în care gătești, benzi LED foarte subțiri pentru a înviora colțurile întunecate și o lustră interesantă deasupra mesei. 

Nu în ultimul rând, ține cont și de factorul estetic. Câteva obiecte decorative specifice, pe care le-ai achiziționat în călătoriile tale, și niște ghivece cu ierburi aromatice proaspete pot fi cel mai potrivit mod de a oferi originalitate unei bucătării, indiferent de stil.

Sursa foto: Unsplash

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Acaju

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial