Cum să planifici mobilarea locuinței tale. Care sunt prioritățile când te muți într-o casă nouă

Atunci când vrem să ne mutăm la casă nouă, ne-am dori să fie complet dotată, mobilată și decorată după gusturile noastre. De cele mai multe ori, bugetul îți impune să prioritizezi și să îți mobilezi locuința pe parcurs. Pas cu pas, te vei apropia de casa visată. La început, însă, poate fi destul de dificil să alegi piesele de mobilier strict necesare. Uite cum poți planifica mobilarea locuinței tale:

Bugetul și mobilarea locuinței

Planificarea pentru mobilarea casei tale depinde mult de buget. Acesta îți poate limita cumpărăturile inițiale doar la câteva piese de mobilier sau, din contră, îți poate permite să îți dotezi locuința de la început cu toate cele necesare. În plus, e bine să ții cont că, pe lângă mobilă, ai putea avea nevoie de obiecte sanitare (chiuvetă de bucătărie), de electrocasnice (frigider, aragaz) și de diferite obiecte utile pentru casă (prosoape, perdele, tacâmuri, farfurii și multe altele).

În cazul în care îți permiți să îți iei lucruri de bază, precum un pat, o canapea și o masă, și îți rămân suficiente resurse financiare ca să mobilezi complet o cameră, e bine ca aceasta să fie bucătăria. Spre deosebire de alte camere, în bucătărie nu poți amesteca la fel de ușor mobila. Ca să existe armonie între blat, dulapuri, corpuri suspendate și masă, iar designul să fie unul echilibrat, e bine să optezi pentru o bucatarie completa, în stilul preferat de tine.

Prioritățile în mobilarea locuinței

În cazul în care bugetul îți permite să îți mobilezi apartamentul sau casa doar pas cu pas, ți-ar putea fi utilă o listă cu pași de urmat. Iată care sunt piesele de mobilier de care vei avea cea mai mare nevoie atunci când te muți în casă nouă:

  1. Un pat

Fără un pat, nu te poți odihni în noua ta casă, așa că acesta ar trebui să fie o prioritate. De fapt, mai importantă decât patul este salteaua, potrivit Apartment Guide. Aceasta îți asigură confortul din timpul somnului, așa că e mai bine să amâni achiziționarea altor piese de mobilier, decât să alegi una ieftină, dar de proastă calitate. Decât să rămâi 1-2 ani cu o saltea proastă, care nu îți permite să te odihnești bine peste noapte, mai bine amâni chiar achiziționarea cadrului de pat sau alegi unul mai ieftin.

  1. O canapea

Canapeaua este centrul livingului tău, așa că e bine să o achiziționezi cât mai curând. Dacă nu îți permiți de la început canapeaua pe care ți-o dorești, poți opta inițial pentru un fotoliu și câteva scaune. Important este să ai loc de stat jos în living pentru tine și încă 2-3 persoane, în caz că ai musafiri. În cazul în care te muți într-o garsonieră, ai putea prefera o canapea extensibilă, care să înlocuiască patul pe timpul nopții.

  1. O măsuță de cafea

Când ai un buget limitat, nu este o prioritate să achiziționezi un set complet cu masă și scaune pentru luat masa. O măsuță de cafea va fi suficientă la început. Oricum ai nevoie de ea, ca să nu fii nevoit să așezi lucruri pe podea atunci când stai pe canapea.

  1. Un dulap pentru haine

Odată ce ai un loc unde să dormi, un loc unde să te așezi în sufragerie și o mică masă pe care să mănânci, următorul pas e să reduci din numeroasele cutii cu obiecte personale. Nu este o problemă să stai fără dulap pentru haine o săptămână, însă, după o vreme, va fi nevoie să începi să le organizezi.

  1. Rafturi, etajere sau biblioteci

Pe măsură ce necesitățile sunt acoperite, va fi nevoie să organizezi și restul de obiecte, iar pentru acest lucru vei avea nevoie de noi piese de mobilier. Bucătăria, livingul și dormitorul vor avea nevoie de corpuri unde să poți depozita în ordine lucrurile. Acest pas poate include achiziționarea unor dulapuri pentru farfurii, etajere pentru decorațiuni sau corpuri de bibliotecă pentru cărți – depinde de obiectele pe care vrei să le depozitezi sau, din contră, să le expui.  

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco