Cum să petreci mai mult timp de calitate alături de cei dragi, fără eforturi financiare

Cum să petreci mai mult timp de calitate alături de cei dragi, fără eforturi financiare

Dacă din cauza muncii ai început să nu mai acorzi familiei importanța pe care o merită, nu e indicat să te lași copleșită de sentimente de culpabilitate. Cu siguranță, ți-ai luat două joburi, ai stat ore suplimentare la muncă și ți-ai definitivat studiile cu gândul că, dacă ție îți va fi mai bine, implicit și familia ta va avea de câștigat. În schimb, îți poți seta câteva scopuri, cum ar fi acela de a petrece timp de calitate alături de cei dragi, mizând pe schimbări și pe soluții care nu presupun mari cheltuieli, dacă bariera financiară e primul impediment care-ți trece prin minte.  

În orice caz, există câteva moduri prin care poți aloca timp pentru cei dragi:

Micul dejun și cafeaua de dimineață

Dacă vrei să îți răsfeți soțul dimineața, poți să îl surprinzi cu o omletă cu brânză, precum și cu o cafea tare, fără zahăr, dar cu puțin lapte, așa cum îi place. E drept, va trebui să faci un efort, să te trezești mai devreme cu cel puțin zece minute, dar acest gest, aparent infim va contribui mult la dinamica relației voastre. Dacă ești mereu pe fugă, poți să îți cumperi un espressor care va prepara singur cea mai bună cafea, în timp ce tu vei pregăti micul dejun. Dacă nu ai făcut asta până acum sau în ultimul timp, va fi un pretext să petreceți mai mult timp împreună, să povestiți ce planuri aveți în acea zi, să vorbiți în tihnă până se trezesc copiii. 

Automatizarea treburilor casnice

Dacă, atunci când ajungi acasă de la muncă, nu știi de ce să apuci mai întâi în materie de treburi casnice, ar trebui să faci o schimbare în acest sens. Încearcă să automatizezi cât mai multe procese care implică curățenia, iar achiziționarea unor electrocasnice de calitate, cu multiple funcții te vor ajuta considerabil. 

Nu te uita la bani dacă vrei să cumperi sau să înlocuiești mașina de spălat vase, aspiratorul, mixerul, storcătorul de fructe, mașina de spălat, stația de călcat. Dacă situația nu se îmbunătățește semnificativ, poți apela la ajutor extern și să chemi o persoană la final de săptămână pentru a face curățenie generală. 

În timpul câștigat astfel, vei putea să le citești copiilor povești, să confecționați împreună avioane de hârtie sau coliere de mărgele. De asemenea, îi poți implica și în gătit, mai ales că vor fi curioși să vadă cum se prepară o tartă sau o lasagna. Iar dacă petreci mult timp pe rețelele de socializare, poți să te limitezi la o oră sau două zilnic cu ajutorul unei aplicații care monitorizează timpul petrecut pe Facebook, Instagram sau Tik Tok. 

A petrece timp de calitate cu cei dragi este cea mai mare dovadă de dragoste pe care le-o poți oferi celor care contează cu adevărat pentru tine.

Sursă foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Elefant.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial