Cum să nu îți amenajezi grădina în 2023 – Iată câteva elemente de decor pentru grădină pe care poți să le eviți anul acesta!

Grădinile aspectuoase sunt mereu în atenția iubitorilor de spații verzi. Toată lumea își dorește să dețină o grădină cât mai frumos amenajată, care să îmbine trendurile cele mai moderne în materie de peisagistică, dar și propriile plăceri estetice. Există, totuși, câteva elemente de decor pentru grădină care ar putea fi evitate de dragul bunului gust.

De-a lungul anilor, s-au umplut toate grădinile cu piese decorative din materiale reciclate sau pitici și ciupercuțe de lut. Toate acestea pot atrage simpatia, dar dau un aspect deosebit de plictisitor grădinii tale. În acest articol vei găsi mai multe exemple legate de cum să nu îți amenajezi grădina în 2023 și cum să ocolești aceste elemente decorative prea des folosite încă și astăzi.

Iată câteva elemente de decor pentru grădină pe care poți să le eviți anul acesta

Ghivece improvizate din cauciucuri

Acum câțiva ani s-a lansat moda reciclării în toate domeniile posibile, dar să îți faci ghivece din cauciucuri în grădină nu este mereu tocmai cea mai bună idee. Mai ales dacă le vopsești roșii cu buline albe. În schimbul acestora, poți opta pentru buturugi putrede pe dinăuntru. Pentru a tăia buturuga, poți folosi una din drujbele puse la dispoziția ta pe site-ul atomico.ro. Chiar dacă folosești această buturugă pe post de mască pentru ghiveciul acela mare din grădină, tot va arăta mai bine decât un cauciuc vopsit.

Clasica potecă cu pietricele

Poteca cu pietricele nu mai arată bine în grădină. Nici măcar în grădinile concepute în stil japonez nu își mai găsește locul. Dacă îți dorești, totuși, aceste pietricele, ai putea opta pentru ceva mult mai elegant, cum ar fi secțiunile cu pietricele albe în jurul plantelor. Poți concepe chiar tu design-ul acestui proiect în funcție de cum îți dorești să arate grădina ta la final. Cel mai elegant este să păstrezi forme clare, geometrice în jurul arbuștilor sau pe marginea grădinii. De asemenea, poți integra și pietre de dimensiuni foarte mari pentru a conferi un aspect cât mai deosebit grădinii.

Filigorie din beton

Filigoria din beton este un alt element decorativ care nu mai reprezintă un element frumos în grădină. Desigur, un astfel de proiect poate arăta deosebit în anumite contexte, dar nu într-o grădină de dimensiuni reduse. Poți alege să faci pasul spre foișorul de lemn, care este mult mai elegant. Secretul este să utilizezi materiale naturale pretutindeni în grădină atunci când vine vorba de elementele de decor. Nici foișorul din cărămidă nu este cea mai potrivită alegere, dar dacă vei combina cărămida roșie cu lemnul, proiectul ar putea avea o cu totul altă estetică.

În concluzie, pentru a avea o grădină modernă și aspectuoasă orientează-te către materiale naturale și renunță la cele reciclate. În locul cauciucurilor vopsite poți folosi buturugi, iar în schimbul potecii cu pietricele lasă un gazon cât mai curat. Foișorul tău poate fi și din lemn, nu doar din beton sau cărămidă, iar dacă vrei ca grădina ta să arate cu adevărat impresionant, poți recurge la pietre de mari dimensiuni pe post de ornamente aparte.

Sursa foto: unspalsh.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial