Cum să menții curățenie în casă mai mult timp

Folcloristul și prozatorul Petre Ispirescu spunea odată Ordinea, curățenia și economia înmulțesc zilele fericite'. Într-adevăr, o casă curată și ordonată te ajută să te simți bine în spațiul ei, relaxat și mult mai productiv. Pe cât de bine sună aceste informații, pe atât de greu sunt uneori de menținut.

Fiecare persoană dorește să aibă o casă sau un apartament curat, însă implicând puțin efort. Acțiunea de a face curat poate dura uneori destul de mult timp, de aceea majoritatea oamenilor fie o percep ca pe o misiune greu de realizat, fie renunță din start. Din punct de vedere al obiceiurilor, majoritatea persoanelor se încadrează în 2 mari categorii. Unii oameni amână această acțiune și ajung să petreacă ore în șir curățând diverse camere și suprafețe din casă sau își dedică 2 sau 3 ore pe săptămână pentru a îndeplini sarcinile strict necesare curățeniei casei.

Un alt factor important care poate modifica comportamentul oamenilor este legat de produsele de curățenie sau ustensilele ajutătoare. Dacă o persoană deține multe produse de curățenie este posibil ca alegerea produsului ideal să îi poată consuma din energie. De asemenea, prezența unui partener performant și inteligent, îi poate majora plăcerea de a realiza acțiunea de curățenie, procesul fiind mult mai motivant și scurt, din punct de vedere al timpului petrecut.

Regula de bază care ar trebui respectată dacă îți dorești să menții curățenia este să nu lași niciodată un lucru în altă parte decât la locul lui. Respectând acest lucru îți va fi mult mai ușor să păstrezi ordinea, să ai un spațiu mult mai ordonat și să petreci foarte puțin timp desfășurând acțiunea de curățenie. 

De obicei, în preajma sărbătorilor oamenii obișnuiesc să practice curățenia generală în toată casa. Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, o astfel de acțiune este luată în calcul în programul pregătirilor. Pentru a petrece cât mai puțin timp curățând întreaga casă, astfel încât să te poți relaxa, petrece mai mult timp cu cei dragi sau preparați mai multe delicii în bucătărie, ți-am pregătit în acest articol 3 reguli pe care ar trebui să le urmezi. 

Reguli pentru a menține curățenia în casă:

  1. Regula celor 15 minute – Dacă dorești să menții curățenia în casă și să eviți orele în șir petrecute cu diverse activități care să îți ofere un spațiu curat, rezervă-ți zilnic 15 minute. În aceste minute poți așeza fiecare lucru la locul lui, curăța bucătăria și baia, dar și aspira particulele de praf adunate peste zi. Poți utiliza aceste minute seara, astfel încât atunci când te vei trezi a doua zi, să te bucuri de un spațiu impecabil care te va ajuta să devii mult mai pozitiv și productiv.
  1. După ce găteşti, nu lăsa haos în bucătărie – După fiecare sesiune de gătit, asigură-te că te vei ocupa și de curățenia întregii bucătării. Un lucru esențial este reprezentat de spălarea vaselor și al aragazului, astfel încât resturile de mâncare sau stropii să fie ușor de îndepărtat. De asemenea, următoarea dată când vei intra în bucătărie, în loc să fii preocupat cu curățenie, te poți apuca direct de căutat o rețetă interesantă și de preparat.
  1. Împrieteneşte-te cu tehnologia – Una dintre cele mai ușoare metode pentru a menține curățenia în casă cu foarte puțin efort este să apelezi la un partener care te poate ajuta. Spre exemplu un aspirator vertical este perfect pentru aspirarea zilnică a casei în doar câteva minute. De asemenea, sunt multe modele inteligente care te-ar putea ajuta inclusiv în zonele în care ajungi greu, având multe accesorii și funcții. Fiind ușor de folosit, un astfel de aspirator poate deveni de neînlocuit pentru menținerea curățeniei casei.

Aplică aceste reguli și sigur vei simți pe propria piele că menținerea curățeniei nu va mai fi atât de imposibilă. Bonus, pentru a te simți și mai bine atunci când faci curățenie poți pune câteva melodii energice care te fac să dansezi și să implici întreaga familia, astfel încât să devină o activitate plăcută de grup.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial