Cum să lupți cu “genele rele”

femeie

femeie

Ai luat de la mama buzele subțiri și de la tata părul fragil? Fiecare dintre aceste nemulțumiri poate fi corectată ușor.

GENA #1

Părul fragil

Podoaba capilară este o parte importantă din identitatea noastră, de aceea îi acordăm o atenție mare (chiar prea mare, ar spune unii). Însă cum să nu te preocupe felul în care arată părul tău, atunci când acesta este, din naștere, uscat, fragil, fin, lipsit de volum?

✱ Ce poți face

Dacă este lung, mai potrivită este o tunsoare dreaptă, deasupra umerilor, astfel încât sa dai impresia de volum. Pasul urmator este alegerea unui șampon care să diminueze probleme precum uscarea excesivă a acestuia sau un tratament special pentru scalp, astfel încât parul sa fie mai puternic.

GENA #2

Buze subțiri

Deși sunt formate din mușchi, oricât i-ai pune la treaba, buzele nu vor deveni mai pline.

✱ Ce poți face

În primul rând, încearca o conturare inteligenta a buzelor. Folosește un creion de buze într-o culoare deschisa pentru a le contura, apoi aplica un ruj cu o textura sidefata. Un alt truc este sa ștergi buzele cu un material textil, pentru a le exfolia ușor, apoi aplica un gloss, care sa creeze impresia de volum.

GENA #3

Nas mare

Nasul joaca un rol atât important, încât fiecare imperfecțiune înseamna motive suplimentare de nemulțumire. Partea buna este ca se corecteaza ușor.

✱ Ce poți face

Pentru a subția nasul, traseaza câte o linie de pudra bronzantă de o parte și de alta a nasului, apoi întinde foarte bine produsul. În lipsa unei pudre bronzante, folosește un fond de ten într-o nuanța mai închisa. La final, aplica o pudra iluminatoare/fond de ten mai deschis, pornind de la zona dintre sprâncene și continuând cu podul nasului.

GENA #4

Acneea adultă

Am o veste proastă: tot mai multe statistici susțin faptul că acneea adulta apare din ce în ce mai des. Printre cauzele apariției acestei afecțiuni a pielii se numara stresul, schimbarile hormonale, precum și moștenirea genetica.

✱ Ce poți face

Demachierea și curățarea pielii sunt obligatorii,  dimineața și seara. Dupa demachiere, folosește un serum care regleaza producția de sebum și matifiaza pielea. În ceea ce privește cremele, cauta formulele non-grase, deci fara uleiuri, care ajuta la calmarea pielii.

GENA #5

Părul facial

Am început articolul cu părul și terminam tot cu parul, de data aceasta cu cel pe care nu ni-l dorim. Daca ești predispusa la un păr puternic pigmentat și des, pe tot corpul, deci și pe fața, trebuie să găsești soluția potrivita ție.

✱ Ce poți face

Daca ești mulțumita de benzile depilatoare faciale, este foarte bine. Daca îți dorești un gadget performant, cu ajutorul caruia sa eviți zonele cu alunițe
(pe care sa nu le agresezi cu ceara), folosește un miniepilator.

de Cătălina Chiricheș

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete