Cum să îți usuci corect părul. Oamenii de știință au descoperit cea mai potrivită metodă

Cum să îți usuci corect părul

Specialiștii sunt de părere că majoritatea problemelor cu care ne confruntăm atunci când vine vorba despre sănătatea părului apar din cauza faptului că facem câteva greșeli atunci când îl îngrijim, fără să ne dăm seama.

Pe lângă folosirea unor produse de îngrijire adaptate tipului de păr, este foarte important și modul în care alegem să îl uscăm. Poate părea un lucru cât se poate de simplu, dar o mulțime de femeie fac greșeli mari atunci când vine vorba despre acest pas important.

Cum să îți usuci corect părul?

Specialiștii au studiat această problemă și au ajuns la concluzia că foarte multe persoane își usucă părul într-un mod greșit, lucru care favorizează căderea acestuia, dar și apariția altor probleme la nivelul scalpului.

Din dorința de a avea un păr sănătos și cu un aspect cât mai îngrijit, multe doamne renunță la uscătorul de păr, lăsând părul să se usuce singur, după duș. Specialiștii consideră că acest lucru este o greșeală foarte mare, care poate ajunge să distrugă părul mai rău decât o facem atunci când îl uscăm artificial. Atunci când este ud, părul își schimbă structura moleculară și este slăbit, ceea ce face ca el să se rupă mult mai ușor, iar cu cât părul rămâne mai mult timp ud, cu atât se va deteriora mai mult.

O altă greșeală importantă este folosirea periei de păr, imediat după ce am ieșit din duș. Părul nu trebuie periat, ci trebuie folosit un pieptăn foarte rar, cu care poate fi descurcat cu ușurință, fără să se rupă. Înainte de a apela la uscătorul de păr, trebuie să elimini excesul de apă din păr. Folosește un prosop absorbant și tamponează șuvițele de păr, după care poți usca părul, având grijă ca temperatura uscătorului să nu fie mult prea mare, potrivit dailymail.co.uk. Dacă vrei să îți usuci părul ca o profesionistă, selectează mai multe șuvițe și usucă-le separat. Distanța dintre uscător și firul de păr trebuie să fie de aproximativ 15 cm. După ce părul tău este uscat, poți apela la un truc, care îl va face să fie mult mai rezistent. Pornește uscătorul pe aer rece și usucă încă o dată părul, lucru care va face ca firul de păr să fie protejat.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Te-ai săturat de unghiile fragile, care se rup foarte ușor? Iată tratamentul natural care le întărește și le regenerează

Cum poți transforma un ruj normal într-unul mat?

Ce se întâmplă atunci când te speli cu apă minerală pe față? Acest truc va rezolva rapid probleme tenului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Frumusete