Cum să îți pregătești grădina pentru sezonul rece? Iată 5 sfaturi utile

În câteva luni iarna va fi aici și până atunci fiecare dintre noi trebuie să se pregătească așa cum se cuvine. Dacă te numeri printre cei care stau la curte și ai o grădină destul de mare, să știi că va trebui să pui pe lista ta și amenajarea acestui spațiu, astfel încât să fie pregătit pentru zilele reci ce vor veni. Este o muncă necesară, care va aduce doar beneficii grădinii tale. Citește acest articol în continuare pentru a afla care sunt 5 sfaturi utile de urmat!

Află chiar acum care sunt aceste sfaturi

1. Taie crengile uscate ale copacilor

Grădina ta este bogată în copaci? Dacă răspunsul tău este da, atunci trebuie să știi că acesta este punctul tău de plecare. Îngrijirea copacilor trebuie să fie un prim aspect pentru tine atunci când te apuci de treabă. Este esențial să tai crengile uscate ale copacilor, mai ales înainte ca iarna să vină. Utilizând o drujbă, poți tăia rapid și eficient toate crengile, pe care ulterior le poți măcina într-un tocător specializat. Dacă încă nu deții o astfel de unealtă, poți achiziționa una direct de pe atomico.ro la un preț accesibil!

2. Curăță frunzele și resturile căzute

Atunci când vezi că pomii își scutură ultimele frunze, este momentul oportun să le strângi pe  toate, împreună cu alte resturi căzute. Nu este indicat să le lași pe timp de iarnă, mai ales când sunt în straturi groase, fiindcă pot fi un mediu propice pentru dăunători și mucegai. Este extrem de simplu să eviți aceste două lucruri dacă îți cureți grădina în mod corespunzător.

3. Nu uita să utilizezi mulci în jurul plantelor

Un pas la fel de important ca cele menționate mai sus este mulcirea pământului din jurul plantelor tale. Te întrebi ce este acest proces de mulcire? Ei bine, presupune acoperirea solului din jurul plantelor tale cu mulci, care este format din rumeguș, resturi vegetale sau paie. Nu este un proces greu, dar poate consuma destul de mult timp dacă ai multe plante în curtea ta. 

4. Acoperă plantele care au nevoie

Plantele pe care le ai în grădină sunt expuse zăpezii și temperaturilor scăzute. Cu toate acestea, dacă știi că, printre plantele tale, se numără și câteva exemplare care sunt vulnerabile la aceste condiții, ai putea să le acoperi. În acest mod simplu și rapid, le vei proteja de vremea de afară. Nu este nevoie de folii speciale, poți opta pentru orice tip de folie de plastic de care dispui. 

5. Udă plantele în mod constant

Pe timpul iernii udarea plantelor va fi un proces imposibil din cauza zăpezilor, dar și a frigului. Așadar, poți să te ocupi de acest aspect înainte, în lunile de toamnă, în mod constant. În acest fel, te vei asigura că plantele tale intră în iarnă hidratate corespunzător, dar și că își vor reveni frumos în primăvară.

În concluzie, pentru a pregăti grădina ta de iarnă, trebuie să ai în vedere mai multe lucruri. Cele menționate mai sus sunt printre cele mai importante, deci ai grijă să ții cont de ele!

Sursă foto: Unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial