Cum să îți menții dinții sănătoși și frumoși după îndepărtarea aparatului dentar

Multe persoane abia așteaptă să marcheze prima zi în care își scot aparatul dentar pentru a se bucura de dinții drepți și frumoși. Și ținând cont de tot parcursul de până în acel moment, merită sărbătorit. Însă pentru a îi menține frumoși și sănătoși este necesar să ai grijă de ei într-un anume fel după îndepărtarea aparatului dentar. 

Chiar dacă ai folosit un aparat invizibil de tipul invisalign sau unul clasic, iată câțiva pași pe care să îi respecți pentru a te bucura de dinții tăi în această formă pentru mult timp:

Programează o curățare profesională

Imediat după îndepărtarea aparatului, programează-ți o curățare profesională la stomatolog, pentru a îți asigura dinți strălucitori, mai ales că pot fi destul de greu de îngrijit pentru perioada cât porți aparatul. De aceea este posibil să să fie pătați de la alimentele puternic colorate. Deci dacă nu vrei să apelezi la fatete dentare pentru a avea dinții frumoși, programează-te la o curățare amănunțită la medicul dentist. Cu această ocazie medicul va realiza și un control amănunțit al dinților pentru a detecta alte eventuale probleme. 

Respectă rutina zilnică

Acum că dinții tăi sunt frumoși și drepți, este indicat să respecți o rutină de îngrijire zilnică a acestora pentru a menține zâmbetul frumos și strălucitor, inclusiv dacă ai implant dentar:

-Spală-te pe dinți de două ori pe zi și amintește-ți să schimbi periuța la fiecare trei luni, sau mai des dacă perișorii se deteriorează.

-Folosește ața dentară în fiecare zi, pentru a îndepărta placa și alte resturi alimentare la care periuța nu ar ajunge. Folosește ața dentară pentru fiecare spațiu dintre dinți. 

-Clătește gura cu apă de gură  după ce consumi alimente dulci sau băuturi închise la culoare cum este cafeaua sau vinul roșu care pot păta dinții. 

Fii delicat cu dinții tăi

Poate ești dornic să ai grijă excesivă de dinții tăi pentru care ai muncit și ai investit atâta timp, însa ai grijă să nu transformi entuziasmul în exces de zel. Fii delicat cu aceștia și ai grijă la retragerea gingivală, care are loc atunci când țesutul din jurul dinților este împins înapoi sau se uzează. De aceea folosește o periuță de dinți cu perișorii moi, apasă ușor și evită scrâșnirea dinților. 

Respectă programările la dentist

După îndepărtarea aparatului este posibil să ai nevoie de câteva întâlniri cu medicul dentist, pentru a urmări evoluția dinților. Acesta te va sfătui referitor la îngrijirea lor și la ce trebuie să faci în perioada următoare. 

Aparatul dentar este un efort de timp și fizic dar te-a ajutat să ai un zâmbet frumos și sănătos. De aceea pentru a te asigura că rămâne așa, ai grijă să respecți rutina de îngrijire zilnică. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial