Cum să îți faci o manichiură perfectă la tine acasă

Mâinile, la fel ca și chipul sau părul sunt parte din cartea ta de vizită și reflectă imaginea ta, în fiecare zi. Mâinile curate, cu unghii îngrijite, vor atrage întotdeauna atenția într-un mod plăcut.

Chiar dacă mergi la salonul preferat sau îți faci unghiile acasă, manichiura este parte din procesul de relaxare al oricărei femei. În zilele noastre poți învăța să îți faci o manichiură profesionistă chiar la tine acasă. Sau poate că știi deja de la mama sau de la bunica ta, care făceau acest lucru în fiecare duminică după-amiaza, în fotoliul din sufragerie.

Iată aici câțiva pași simpli pentru o manichiură simplă pe care ți-o poți face singură.

Alegerea ojei sau a lacului de unghii

Cu siguranță ai culori și nuanțe preferate de lac de unghii. Alege ce ți se potrivește și comandă online sau mergi în magazinele de specialitate, la cumpărături.

Poți asorta lacul de unghii sau oja, în funcție de sezon. Pentru primăvară-vară, poți alege culori calde, pastelate, iar pentru toamnă-iarnă poți încerca și nuanțe mai intense. Lacul de unghii transparent ți se potrivește în fiecare anotimp.

Pentru o manichiură perfectă ai nevoie de: un lac de unghii bază, pe care să îl aplici prima dată, ojă sau lac de unghii clasic și un top coat, pe care să îl aplici după ce te-ai dat cu ojă.

Îngrijirea unghiilor

Primul pas ar fi înlăturarea ojei vechi. Acest lucru se face cu ajutorul dizolvantului de unghii și al unei dischete demachiante. Insistă pe fiecare unghie, până nu mai rămâne niciun strop de lac. Spală-te bine pe mâini, apoi ține mâinile în apă cu săpun lichid. Ulterior, șterge-te cu un prosop curat. Acest lucru te va ajuta în pașii următori.

Dacă vrei să îți scurtezi unghiile, folosește o forfecuță specială, apoi o pilă de unghii pentru a obține forma dorită. Pentru îndepărtarea cuticulelor vei avea nevoie de un bețișor de bambus pentru a le împinge și de o altă forfecuță, cu care îți poți îndepărta pielițele din jurul unghiilor. Pentru un plus de luciu, folosește un buffer pentru unghii. Cu ajutorul acestui instrument, unghiile tale vor arăta din ce în ce mai bine.

Aplicarea lacului pe unghii

Primul pas este să te asiguri că ai unghiile perfect curățate, fără urme de ojă. Acum poți aplica o bază de unghii sau un strat întăritor. Acestea au rolul de a proteja și de a menține sănătatea unghiilor tale. Aplicarea se face din zona mediană a unghiei, de la capăt înspre vârf, apoi se continuă cu lateralele.

După ce se usucă bine baza, poți aplica primul strat de lac de unghii, la fel, de la mijloc înspre margini. Un mic secret ar fi să lași degetele mari ultimele, ca să poți face mici corecturi dacă oja depășește unghia. Desigur, mai poți folosi și bețișoare cu capete din bumbac, cu dizolvant, care, de asemenea, sunt foarte utile în ștergerea ojei în surplus. După primul strat, pentru intensitatea culorii, mai poți aplica încă unul.

Ulterior, poți aplica un top coat. Acesta oferă un plus de rezistență și o durată mai mare a lacului pe unghii. De asemenea, aduce unghiilor și un plus de strălucire. Ultimul moment, și cel mai dificil, este așteptarea. Acum trebuie să ai grijă să nu atingi niciun obiect cu mâinile preț de câteva minute. Nimic nu e mai sâcâitor decât să îți sară oja de pe o unghie când abia ai terminat manichiura.

Cu puțină îndemânare, cu ceva creativitate și cu ustensilele potrivite, îți poți face acasă o manichiură clasică frumoasă, care să atragă admirația celor din jur. Indiferent dacă preferi culorile intense sau nuanțele neutre, important este să ai mâinile curate și îngrijite în fiecare zi.

Sursa foto: https://www.pexels.com/

(P) Material publicitar realizat de Douglas

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial