Cum să folosești uleiurile esentiale doTERRA?

De-a lungul anilor, uleiurile esențiale au devenit tot mai apreciate, mai ales după ce am trecut printr-o pandemie care ne-a făcut să petrecem mai mult timp în casă și să fim mai atenți la nevoile organismului nostru.

Pe lângă faptul că pot fi utilizate pentru relaxare și pentru a induce o stare de bine, ceea ce avem nevoie în unele momente, acestea au și proprietăți benefice asupra sistemului imunitar.

Dacă nu ai încercat până acum niciun ulei esențial sau nu ai studiat prea mult acest subiect, cu siguranța vei regăsi acest articol util și interesant.

Ce sunt uleiurile esențiale doTERRA?

Uleiurile esențiale doTERRA sunt realizate din compuși aromatici volatili care se extrag din rădăcinile, florile sau semințele anumitor plante. Volatilitatea acestor compuși este caracteristica principală a uleiurilor esențiale, care le permite să își schimbe rapid starea. Tocmai de aceea, uleiurile esențiale pot fi dispersate în aer și astfel este emanată acea aroma puternică de care ne bucurăm.

Pentru a ajunge în stadiul de ulei esențial, plantele trec printr-un proces de distilare cu ajutorul unor echipamente care separa uleiul de restul plantei. Puritatea uleiului obținut la final depinde de condițiile meteo, metodele de distilare, locul de unde provine planta și alți factori.

Uleiurile esențiale erau utilizate încă din cele mai vechi timpuri în Egipt, Grecia, Franța sau India. Pe atunci erau considerate tratamente pentru anumite boli, condimente pentru prepararea mâncării, dar erau folosite chiar și la anumite ceremonii religioase.

Cum poti să le folosești?

Dacă în cele mai vechi timpuri, uleiurile esențiale erau folosite în principiu pentru tratarea anumitor afecțiuni, astăzi acestea pot fi utilizate în mai multe metode.

1. Utilizarea pentru masaj: uleiurile esențiale doTERRA combinate cu cele purtătoare vor fi un mix potrivit pentru masajul de relaxare, terapeutic sau anticelulitic. 

2. Aplicare în anumite zone ale corpului pentru o senzație de bine. Este recomandat să se aplice pe gât, frunte, tălpi, picioare sau brațe. Zonele pe care este bine să le eviți sunt cele unde pielea este mai sensibilă, cum ar fi: pe fața (în special în jurul ochilor), în urechi sau acolo unde există anumite răni, zgârieturi. Atunci când aplici uleiul esențial direct pe piele este recomandat să îl combini cu un ulei purtător (cum ar fi cel de cocos), să îl folosești cu o compresă cu apă caldă sau să îl combini cu o loțiune sau o cremă.

3. Ingerarea – Uleiurile esențiale pot fi consumate și cu apă, ceai, limonadă, smoothie sau cu ajutorul unei capsule vegetale. Trebuie acordată o atenție foarte mare asupra ingredientelor și calității uleiului. Nu toate uleiurile sunt 100% realizate din ingrediente pure. Unele dintre ele conțin anumiți compuși chimici care nu le permit să fie consumate intern.

4. La baie. O altă modalitate de a folosi uleiurile esențiale este să diluezi câteva picături în cadă atunci când vrei să faci baie. Este important să aștepți câteva minute să se uniformizeze în apă înainte să intri în cadă. Uleiul esențial folosit astfel poate ține locul sării de baie sau a spumantului.

5. Prin difuzoare de aromaterapie. Aceasta este probabil cea mai folosită metodă de consum a uleiurilor esențiale. Difuzoarele de aromaterapie sunt aparate bazate pe diferite tehnologii care evaporă uleiul și îl transmit în aer. Un astfel de difuzor poate fi folosit în orice spațiu și cu orice ulei și îți aduce o serie de avantaje: miros frumos, stare de bine, relaxare și efecte pozitive asupra organismului în funcție de ingredientele din compoziție.

6. Gătit. Nu este un secret faptul că unele uleiuri esențiale doTERRA se folosesc și în prepararea diferitelor tipuri de mâncare, cum ar fi paste, sosuri, salate, prăjituri, friptură.

7. Pentru curățenie. Mai multe studii arată faptul că uleiurile esențiale au proprietăți antibacteriene, tocmai de aceea multe persoane le folosesc pentru dezinfectare. În plus, lasă un miros plăcut în încăpere.

Ce este aromaterapia?

Aromaterapia nu este, așa cum se face deseori confuzia, tehnica de difuzare a uleiurilor esențiale cu ajutorul unui difuzor. Aceasta se referă de fapt la știința folosirii uleiurilor esențiale prin toate modalitățile (aplicare topică, masaj, inhalare, imersie în apă).

Aceasta are ca scop crearea unui echilibru între sănătatea mintală și cea fizică, deoarece studiile arată că uleiurile esențiale pot ajuta la armonia dintre procesele fizice, psihice și spirituale.

Totuși, inhalarea uleiurilor esențiale prin intermediul difuziei este cea mai frecventă metodă folosită, tocmai de aceea este de multe ori automat asociată cu termenul de aromaterapie.

Ce tipuri de difuzoare de aromaterapie există?

Dacă ești una dintre persoanele care optează pentru aromaterapia prin difuzor, trebuie să știi că pe lângă gama variată de uleiuri din care trebuie să alegi, există mai multe modele și de difuzoare.

Iată care sunt acestea:

1. Difuzoare cu ultrasunete care transformă lichidul în abur cu ajutorul vibrațiilor.

2. Difuzoare cu evaporare care creează un curent de aer la suprafața uleiului cu ajutorul unui ventilator, crescând astfel viteza de evaporare.

3. Nebulizatoarele sau difuzoarele cu aerosoli. Acestea împart uleiul esențiale în molecule ce vor fi dispersate direct în aer, fără a mai fi nevoie să fie amestecate cu apă.

4. Difuzoare cu căldură. Acestea sunt cel mai puțin utilizate și sunt compuse dintr-un vas de ceramică unde se pune amestecul de apă și ulei, iar în partea de jos o sursă de căldură precum lumânarea care va accelera evaporarea lichidului.

Indiferent de varianta pe care o alegi pentru a folosi uleiurile esențiale, trebuie să știi că aromaterapia vine cu o serie de beneficii asupra organismului tău, așa că merită încercată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial