Cum să fii mai eficient în fiecare zi: 5 pași pentru a-ți simplifica viața

Cum să fii mai eficient în fiecare zi: 5 pași pentru a-ți simplifica viața

Trăim într-o epocă în care viteza este vectorul existenței fiecăruia dintre noi. Pandemia de coronavirus ne-a făcut să încetinim puțin mersul lucrurilor, însă, treptat, societatea se întoarce la stilul de viață alert cu care era obișnuită. Complexitatea vieții ne lasă mai puțin timp să ne bucurăm și să apreciem fiecare moment, dar, stă în puterea noastră să stopăm acest trend și să ne stabilim un program mai puțin haotic, mai echilibrat și mai plăcut.

Telefoanele mobile, televizoarele, gadgeturile, mașinile și avioanele sunt doar câteva dintre invențiile care au schimbat considerabil felul în care ne raportăm la relații, modul în care ne desfășurăm activitatea și timpul pe care îl petrecem călătorind. Deși fiecare dintre aceste invenții ne-au ușurat existența, ele au dus și la aglomerarea vieții, atât a celei personale, cât și a celei profesionale.

Iată cum îți poți simplifica viața în câțiva pași simpli:

 

  • Prioritizează activitățile

 

Sunt multe lucruri irelevante pentru care ne irosim timpul. Pentru a ne simplifica viața, este important să prioritizăm activitățile care contează cu adevărat și să le eliminăm pe cele consumatoare de timp, dar, care nu ne aduc niciun fel de beneficiu. Dacă un obiect sau o activitate nu are funcții practice, trebuie eliminat.

 

  • Folosește dispozitivele moderne

 

Multe dintre treburile casnice pe care le facem cu regularitate ne ocupă foarte mult timp. Însă, avansul tehnologic ne poate ajuta să economisim timp și să facem în continuare activitățile domestice relevante. Când vine vorba despre gătit, electrocasnicele existente pe piață reprezintă soluția salvatoare. De pildă, un robot de bucătărie, care amestecă în doar câteva minute diferite tipuri de aluat ne ajută să economisim timp important în bucătărie. 

De asemenea, un feliator electric poate fi un aliat de nădejde în încercarea de a economisi timp. Cu ajutorul unui astfel de aparat, putem felia mezeluri, legume, fructe, brânzeturi și produse de panificație. Nu în ultimul rând, dintr-o bucătărie modernă nu ar trebui să lipsească o mașină de spălat vase. Astfel, timpul pe care l-am petrece în fața chiuvetei curățând farfuriile murdare îl putem folosi pentru activități care ne fac plăcere.

 

  • Învață să spui „nu

 

De multe ori, ne aflăm în situații cronofage și, astfel, nu mai aveam timp pentru noi înșine. A-i ajuta pe ceilalți este o îndeletnicire nobilă, însă, este important să știm când să tragem linie. Ajutorul acordat celorlalți nu trebuie să ne încarce și mai mult programul deja foarte încărcat. Este important să învățăm să delimităm nevoile reale ale celorlalți; de aceea, putem găsi modalități de a delega și de a pasa câteva sarcini persoanelor care și-au arătat, la un moment dat, disponibilitatea de a ajuta.

 

  • Limitează consumul de social media

 

Vizionarea filmelor preferate și a talk-show-urilor la televizor, navigarea pe internet, precum și social media au devenit activități omniprezente în viețile noastre. Cu toate că fiecare sunt relevante și ocupă un loc important în programul zilnic, este indicat să nu lăsăm mass-media și rețelele sociale să ne domine viața și să ne acapareze timpul. Limitarea acestor activități ne ajută să economisim minute bune pentru a ne bucura de pasiunile noastre.

 

  • Renunță la multitasking

 

Studii recente au arătat că multitaskingul scade productivitatea și contribuie la creșterea nivelului de stres. Performanța noastră scade, deoarece creierul nu se poate concentra cu adevărat decât asupra unui singur lucru. Drept urmare, este recomandat să facem lucrurile pe rând, astfel încât să putem acorda fiecăruia în parte atenția necesară pentru a fi bine făcut.

Simplificarea vieții este o bună metodă de a diminua efectele nefavorabile ale traiului în ritm alert și într-o continuă schimbare în care ne regăsim în prezent.

Sursă foto: Chinnapong/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu aparaturafiscala.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Advertorial