Cum să faci cumpărături în siguranță

Cum să faci cumpărături în siguranță

În materie de cumpărături, fiecare are propriile reguli și nevoi. Siguranța este printre cele care primează pentru toată lumea. Când mergi la shopping sau plătești online, nu este suficient să alegi produse de calitate sau prețuri bune, ci și să te asiguri că ceea ce ți se livrează este conform așteptărilor, că datele tale rămân confidențiale sau că din contul tău nu dispare o sumă mai mare decât prețul afișat pe site sau în raionul magazinului. Pentru a evita scenariile neplăcute, este indicat să ne luăm câteva măsuri de precauţie înainte de a ne umple coșurile cu bunătăți. Iată câteva detalii: 

Citește părerile altor clienți atunci când testezi magazine noi

Prima regulă ar fi să faci cumpărăturile din surse sigure – magazinele online pe care le cunoşti sau pe care le-ai folosit deja și știi că au serviciile în regulă. Ce faci, însă, atunci când vrei să testezi magazine online noi? Indicat este nu oferi încredere 100% înainte de a studia puțin site-ul magazinului. Verifică dacă aici există:

  • date de contact (un număr de telefon valid la care poți suna în cazul în care comanda ta întârzie foarte mult sau primești alte produse decât cele solicitate) 
  • informații clare cu termeni și condiții de livrare 
  • politica de confidențialitate 
  • rubrica „despre noi'
  • verifică dacă există costurile de livrare și alte eventuale costuri ascunse ce pot apărea la plata online.

De asemenea, îți poți forma o părere despre siguranța magazinului citind părerile lăsate de alți clienți, fie pe site, fie pe paginile social media. 

Măsurile de siguranță în timpul pandemiei sunt importante

Desigur că în contextul actual cel mai important este să luăm în calcul și măsurile ce țin de protecția împotriva riscului de infectare. În această perioadă, cel mai bine este să eviți aglomerațiile atunci când faci cumpărături offline, să mergi la cumpărături singur, neînsoţit de alți membri ai familiei, să alegi plata contactless acolo unde se poate. De asemenea, redu deplasările și beneficiază de avantajele plăților cu card online oricât de des se poate. De exemplu, chiar și conturile le poți deschide 100% online în mai puțin de 10 minute și fără să te deplasezi la bancă. Validezi datele de contact, alegi culoarea cardului, apoi îl primești direct acasă. În plus, există un alt avantaj al conturilor online. Ele pot fi monitorizate direct de pe telefonul tău. Îți gestionezi bugetele, plătești facturile online și ai acces la cele mai bune soluții de banking, direct din aplicația mobil. 

Verifică certificatul SSL

Certificatul SSL (Secure Sockets Layer) este valabil pentru site-uri, magazine online și asigură confidențialitatea informației transmise. Certificatul criptează informațiile, astfel încât ele să nu poată fi decriptate decât de serverul căruia îi sunt adresate, şi nu vor fi furate sau modificate. Chiar dacă pare ceva complicat, este foarte simplu să verifici dacă o pagină web are sau nu acest certificat. El apare în bara de căutare, în browser, sub forma grafică a unui lacăt închis în stânga adresei web. Pe unele site-uri poți accesa o versiune mai sigură a paginii: selectează bara de căutare din browser, șterge http:// la site-ul pe care vrei să îl verifici, introdu https:// și vezi dacă site-ul funcționează sau nu. 

Indiferent de context și indiferent dacă vorbim de cumpărăturile online sau cele offline, ele trebuie să fie făcute în siguranță, fără nicio doză de teamă sau scepticism. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu BCR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial