Cum sa devii frizer profesionist în 3 pași

Ai ajuns în punctul în care trebuie să te hotărăști ce carieră să alegi, sau te afli într-un moment de cumpănă în cariera actuală? Vrei să faci o schimbare în viața ta profesională, dar nu știi cum să te organizezi? Nimic mai simplu, iată cum poți să devi frizer profesionist în 3 pași simpli.

Începutul unei noi cariere poate fi stresant sau uneori chiar ambiguu, dar nu trebuie să te descurajezi. Cu informațiile potrivite poți să începi o carieră nouă fără ca acest lucru să ți se pară stresant sau complicat.

Dacă te gândești de ceva vreme la meseria de frizer, sau pur și simplu îți place arta de a crea frizuri și vrei să devi un profesionist în domeniu, iată ce trebuie să știi.

Primul pas – cursul de frizer

Pentru a putea deveni frizer profesionist trebuie să ai un certificat de calificare profesională acreditat de Autoritatea Națională de Calificări. Practic, o instituție a statului îți certifică cunoștințele pe care le ai în domeniu. Pentru a obține un astfel de certificat trebuie să te înscrii la unul dintre numeroasele cursuri de frizerie din București disponibile în Capitală, organizate de diverse centre de formare profesională. 

Pentru a te putea înscrie la cursuri de frizerie trebuie să ai minim 8 clase absolvite, aceasta fiind o condiție obligatorie a legislației din România. 

Dacă prima condiție a fost îndeplinită cu brio, atunci este momentul să îți îndrepți atenția către centrele de formare profesională pentru a căuta cel mai potrivit și cel mai ofertant curs de frizerie pentru nevoile tale. 

Atunci când alegi un curs va trebui să iei în calcul următorii factori:

  • prețul, 
  • durata cursurilor, 
  • programul cursurilor, 
  • experiența trainerilor, 
  • facilitățile cursului (dacă îți asigura instrumentalul de bază, produsele utilizate în timpul cursului, modelele pe care să poți exersa ceea ce cursul teoretic te învață, etc.) 
  • distanța față de locuință 
  • orice alte necesități pe care consideri că sunt importante pentru tine.

În medie un astfel de curs durează între 2-3 luni, pentru că trebuie să acopere un număr exact de ore atât teoretice cât și practice pentru, ca la final, să poți susține o examinare în fața unei comisii ce va certifica abilitățile și cunoștințele dobândite.

Nu trebuie să te îngrijorezi, trainerul pe care fiecare centru de formare profesională îl pune la dispoziție te va ajuta să devi cel mai bun. Experiența de care dă dovadă te va ajuta mult în procesul de învățare, dar și în carieră.

Pasul doi – ucenicia în salon

Pe perioada cursului de frizerie, este recomandat să îți găsești un salon/barbershop unde să începi să lucrezi ca ucenic. Informațiile dobândite inclusiv din salon te vor ajuta în cariera ta. 

Apoi, după susținerea examenului, vei obține certificarea mult dorită și vei putea să îți cauți un post permanent de frizer/barber debutant. Dacă locația în care ai lucrat ca ucenic este dispusă să te angajeze, va fi mult mai ușor. În general, aceasta este practică des întâlnită, deoarece barberi/frizeri seniori din acel loc sunt familiarizați cu toate cunoștințele tale. 

Dar, în cazul în care nu ai reușit să fi ucenic într-un salon, nu este nicio problemă. Cu siguranță vei găsi o locație care să te angajeze pe postul de debutant!

Pasul trei – curiozitatea autodidactă

Această meserie de frizer sau barber profesionist nu se rezumă doar la absolvirea unui curs de frizerie și obținerea unei diplome. Această meserie necesită și un spirit autodidact. Încă din perioada cursului ți se va deschide apetitul pentru o cunoaștere mai amănunțită fie de tehnici, fie de ustensile. Vei fi nevoit să fii mereu la curent cu ultimile trenduri, tehnici și mai ales tehnologi.  Producătorii din domeniu vor dori întotdeauna o interacțiune directă cu frizeri și barberi. Astfel, vei fi invitat frecvent la diferite prezentări pentru a fi la curent cu tot ce e nou în domeniul tău. De asemenea, tot aceștia îți vor prezenta și trendurile pieței. 

Dar dacă dorești să devii un maestru al manuiri foarfeci și pieptănului, cu timpul și cu experiența dobândită, te poți înscrie la cursuri de perfecționare organizate de traineri internaționali. Cele din urmă devin accesibile numai când experiența profesională trece de 2 ani.

Meseria de frizer/barber este una foarte frumoasă ce îți poate aduce satisfacții profesionale și financiare nebănuite. Depinde numai de voința și dorința ta de a deveni cel mai bun.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial