Cum să cureți corect frigiderul în câțiva pași simpli? Acum este momentul să descoperi și tu cum poți face acest lucru!

Frigiderul este un aparat electrocasnic nelipsit din casa oricărei persoane, deoarece oferă avantajul de a depozita alimentele și a le păstra calitatea într-un mod optim. De aceea, acesta necesită o curățare corespunzătoare la anumite perioade de timp, pentru ca alimentele să fie păstrate în condiții bune. În plus, din cauze lipsei de igienizare, se pot dezvolta diverse bacterii sau chiar mucegai, aceștia fiind factori nocivi pentru sănătatea întregii familii. 

În continuarea articolului, îți vom prezenta câțiva pași simpli pentru o curățare corectă a frigiderului!

O igienizare corespunzătoare a aparatelor electrocasnice este întotdeauna necesară, pentru a beneficia de o calitate îmbunătățită a vieții. Cu atât mai mult, frigiderele, cum ar fi cele de la magazinul online Altex.ro, în care se depozitează alimentele necesare pentru a ne menține starea de bine și sănătate, vor trebui curățate periodic. Iată cum poți face acest lucru simplu, sigur și rapid:

  • Primul pas – constă în curățarea rafturilor, a sertarelor și a tăvilor frigiderului. Acestea se vor scoate cu atenție, apoi se vor putea așeza în chiuvetă, în apă cu detergent. Este indicat ca apa să fie rece, pentru ca aceste componente să nu se crape în momentul în care intră în contact cu apa fierbinte. După ce au fost scoase din apă, se pot curăța cu o lavetă, în special în spațiile mai greu accesibile, urmând să fie lăsate la uscat.
  • Al doilea pas – acest pas presupune necesitatea curățării pereților interiori. De asemenea, va fi nevoie de o lavetă și detergent de vase. Se vor curăța zonele greu accesibile și in acest caz, deoarece în aceste zone se pot dezvolta mai multe bacterii sau mucegai. Apoi, se vor putea curăța cu o lavetă curată și se vor clăti cu apă mai caldă.
  • Al treilea pas – constă atât în uscarea, cât și aerisirea frigiderului. Această etapă a procesului de curățare este cea mai importantă, deoarece reprezintă un proces foarte minuțios ce necesită mai multă atenție. Cu o aerisire corectă a frigiderului tău, vei putea scăpa de mirosurile neplăcute. Apa care a rămas pe ușă, se va putea șterge cu ajutorul unei lavete. În continuare, ușa compartimentului de răcire, va trebui lăsată deschisă pentru câteva ore.
  • Al patrulea pas – acesta este ultimul pas al procesului de igienizare și presupune curățarea exterioară a frigiderului. Este recomandat să muți frigiderul într-un spațiu accesibil al bucătăriei, chiar central, pentru a putea avea acces la toate zonele sale. Și în acest caz, vei avea nevoie de un detergent de vase universal, dar și de o lavetă curată. Va trebui să cureți ușile, mânerele, marginile și partea superioară a acestuia, deoarece în acel loc se depune foarte mult praf. 

Așadar, dacă vei urma acești pași simpli de curățare corectă a frigiderului tău, vei avea siguranța că, alimentele vor fi păstrate în condiții optime, de igienă. În felul acesta, tu și întreaga familie vă veți putea bucura de avantajele pe care le oferă o igienizare corespunzătoare a frigiderului vostru. Tu când ți-ai propus să aplici acești pași pentru curățarea corectă a frigiderului tău?

Sursă foto: Freepik.com, Pixabay.com, Pexels.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial