Cum să creezi un machiaj cat-eye potrivit pentru tine

Interesul pentru aspectul propriu și dorința de a evidenția trăsăturile considerate ca fiind „frumoase' a existat dintotdeauna. De altfel, istoria ne oferă oportunitatea de a arunca o privire asupra modului în care machiajul, alături de modă și artă, a evoluat în timp, ajungând la complexitatea și curajul pe care îl cunoaștem astăzi. Și, dacă ar fi să dăm un numitor comun modului în care industriile frumosului s-au manifestat de la o epocă la alta, ne dăm seama că, indiferent la perioada la care ne referim, putem vorbi despre diferite personaje feminine care nu doar că au marcat istoria prin propriul stil, dar au și influențat-o, reprezentând puncte cheie în evoluția ei. 

În acest sens, ne putem aminti de faimosul „cat-eye' popularizat de imaginea Cleopatrei, de trendul tenului exagerat de alb, purtat cu mândrie de Regina Victoria, de look-urile androgine, dar total spectaculoase, create de una dintre personalitățile de referință ale anilor ‘20, Marlene Dietrich, de glamour-ul Epocii de Aur la care au contribuit celebrele staruri de cinema ale anilor ‘50, Marilyn Monroe, Grace Kelly, Audrey Hepburn, ori, mai recent, de Anastasia Soare, creatoarea Anastasia Beverly Hills, cunoscută ca fiind regina sprâncenelor și un expert de necontestat al frumuseții ochilor și sprâncenelor. Toate acestea, și multe altele la fel de celebre, s-au concentrat pe același lucru: ochii.

Machiajul tip „cat-eye' este unul dintre cele mai vechi și cele mai prezente între preferințele femeilor, deoarece pune accent pe eleganță și mister. Dacă ești adepta sa, însă nu  știi exact cum să îl pui în practică, citește rândurile de mai jos. Îții explicăm ce trebuie să știi despre acest look, despre produsele necesare, dar și despre folosirea corectă a unui tus de ochi, elementul care sta la baza acestui tip de make-up. 

Începe cu începutul: baza

Machiajul tip „cat eye' presupune aplicarea mai multor produse diferite, deci a mai multor straturi, iar primul pas este aplicarea unei baze de machiaj puternice. De fapt, aceasta nu ar trebui să lipsească din trusa ta de machiaj, indiferent de look-ul pentru care optezi. Această bază este un produs conceput nu doar pentru a pregăti și uniformiza pielea, astfel încât produsele folosite ulterior să fie ușor de aplicat, dar și pentru a ajuta la fixarea acestora, ele rezistând pe piele un timp mai îndelungat. 

Luminează privirea

După aplicarea bazei de machiaj, poți aplica un fard de pleoape. Aici, este recomandat să optezi pentru o culoare deschisă, pe care să o aplici pe toată lățimea pleoapei, precum și în colțul intern al ochiului, pentru a lumina privirea. Totuși, dacă ești adepta culorilor mai tari, poți adapta acest machiaj stilului tău. Poți apela chiar și la pigmenți pentru un machiaj intens sau cu efect cameleon. În cazul culorilor puternice, sfatul nostru este să optezi pentru o suită de nuanțe și să aplici culorile mai deschise înspre colțul intern al ochiului, iar pe cele mai închise în cel extern, apelând la tehnica de blending. Astfel, vei reuși să creezi un aspect echilibrat, chiar dacă alegi să pui accent pe culoare. 

Definește și accentuează 

Trecem la unul dintre cele mai importante produse folosite în acest look: tușul de ochi. Înainte de a vorbi despre cum trasezi această linie de tuș, trebuie să vorbim despre produs în sine, deoarece există mai multe tipuri. Poți opta ori pentru un tuș de ochi lichid, tip marker, ușor de folosit, ori pentru un tuș de ochi pe care să-l aplici cu o pensulă dedicată, ce oferă un plus de rezistență, având o formulă mai cremoasă. 

Apoi, legat de cum trasezi linia de tuș de ochi, trebuie să știi că aspectul acesteia diferă în funcție de tipul tău de ochi. Spre exemplu, dacă ai ochii mari, poți experimenta atât cu linii de tuș mai groase și scurte, cât și cu cele mai arcuite și alungite. Dacă ochii tăi sunt mai mici, este recomandat să „ștergi' puțin linia trasată cu tușul sau să folosești un fard lichid pentru a o desena. O linie scurtă și precisă poate micșora optic ochii. Femeile cu ochii mai apropiați vor avea grijă ca linia de tuș de pe pleoapa superioară să nu înceapă din colțul interior al ochiului, iar cele cu ochii migdalați pot apela la o linie de tuș mai subțire și arcuită în sus, pentru a crea un aspect seducător și armonios.

În esență, linia de tuș de ochi urmează linia ce unește colțul extern al ochiului de punctul extern al sprâncenei, fără a-l și atinge pe acesta din urmă. Nu îți face griji dacă nu îți iese din prima, cu timpul vei prinde dexteritate și va deveni din ce în ce mai ușor. Finalizează prin aplicarea unei mascara, pentru definire, sau a unui set de gene false, pentru un plus de volum, iar look-ul tău este complet!

Sursă foto: Racool_studio, valuavitaly 

(P) Material publicitar realizat împreună cu Foreverlash

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete