Cum să capeți imunitate pentru a trece cu bine peste anotimpul rece

Atunci când imunitatea este scăzută apar inevitabil și răcelile sau gripele de sezon. Un organism slăbit este predispus la diverse afecțiuni odată cu schimbarea anotimpului, însă, din fericire, există soluții la îndemână pentru a evita acest lucru. Printre acestea, imunizarea la momentul oportun este recomandată de specialiștii din domeniul sănătății, iar pentru a afla mai multe, poți citi rândurile ce urmează.

Ce presupune imunizarea și cum să te ferește de afecțiunile de sezon

  • Suplimente alimentare testate

Piața de suplimente alimentare este destul de generoasă, iar dacă vrei să îți întărești imunitatea și să stai departe de răcelile sezoniere, o cură de acest gen ar putea să te ajute destul de mult. Este foarte important să vorbești cu medicul tău și să faci câteva analize înainte de a lua suplimente alimentare. Rezultatele analizelor vor spune care sunt carențele organismului tău și ce fel de suplimente alimentare ar fi potrivite pentru tine.

  • Cură de fructe și legume proaspete

Un organism sănătos se menține cu o dietă echilibrată, pe cât posibil. Fructele și legumele proaspete, consumate corespunzător în fiecare zi pot aduce aportul de vitamine și minerale necesar pentru o imunitate ridicată. Nu trebuie să fii specialist în nutriție, ci să alegi fructele de sezon, pe care să le consumi ca atare, sub formă de sucuri sau smoothie-uri pentru o digestie rapidă.

  • Activități sportive în mod constant

Dobândirea unei imunități mai bune care să te ajute să treci cu bine peste sezonul rece, fără afecțiuni, se poate face și cu ajutorul activităților sportive moderate. Este cunoscut faptul că sportul menține sănătatea la parametri normali și că te poate feri de boli, mai ales de afecțiunile sezoniere. 

Astfel, îți poți încropi un plan de bătaie și programa câteva sesiuni pe săptămână de fitness, pilates sau yoga, în funcție de preferințe. În plus, poți opta pentru suplimente Applied Nutrition de pe Nutriland.ro și poți descoperi beneficiile acestui produs pentru sportivii de performanță sau amatori.

  • Vaccinare

Deși este un subiect controversat, vaccinarea este o altă opțiune pentru întărirea imunității, mai ales înainte de sezonul răcoros când apar și primele afecțiuni. Medicul tău îți poate spune ce fel de vaccin poți face și când. Unul dintre cele mai recomandate vaccinuri pentru ridicarea imunității este cel antigripal, însă medicul specialist te poate îndruma în acest sens.

  • Detoxifiere

O cură de detoxifiere este recomandată cel puțin o dată pe an. Practic, corpul are nevoie de o curățare și de o eliminare a toxinelor înmagazinate de atât de mult timp. Detoxifierea nu este ceva de speriat și nici nu este nevoie de eforturi supraomenești să practici acest lucru. Fie că alegi câteva zile de retreat pentru o cură de detoxifiere, fie că îți faci acasă sucurile naturale, conform dietelor testate și aprobate, important este să ai în vedere faptul că poți dobândi o imunizare mai puternică, să te ajute să eviți răcelile și gripele.

Așadar, acum că știi ce fel de imunizare poți face pentru a scăpa de afecțiunile sezonului rece, nu îți mai rămâne decât să pui în practică ce consideri că este mai bine pentru tine. Desigur, ajutorul unui specialist în domeniu te va impulsiona să iei decizii înțelepte cu privire la sănătatea ta.

Sursă foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial