Cum să călătorești mai mult în acest an

Cum să călătorești mai mult în acest an

Dacă în astrogramă nu îți apar „răscruci de drumuri' sau astrele nu se aliniază în sectorul călătoriilor, atunci e bine să lași karma deoparte și să iei tu însăți măsuri. Până la urmă, tu ești singura în măsură să decidă ce fel de an va fi 2020, poate unul mai plin de ieșiri cu prietenele sau mai bogat în investiții financiare. 

Dacă, pur și simplu, vrei să aduni cât mai multe experiențe memorabile și amintiri savuroase, atunci te poți gândi cum să călătorești mai mult. Poți lua un glob pământesc, să te imaginezi fericită, să închizi ochii și să pui degetul arătător pe câteva puncte. S-ar putea să nimerești Africa de Sud, să îți imaginezi că ajungi până la Capul Bunei Speranțe, un loc descris atât de fascinat în „Toate pânzele sus', în cartea copilăriei scrisă de Radu Tudoran.

Nu e exclus să „aterizezi' chiar în vreo insulă din Oceanul Pacific, o destinație pe care nici nu ai fi avut-o în plan vreodată. Și dacă perseverezi și îți așezi degetul pe glob pe toată lungimea lui, s-ar putea să te suprapui cu bătrânul Peru, o țară de forma unei vinete, care te va duce cu gândul la Machu Picchu, alpaca, copii îmbrăcați colorat, roșii la față și mereu zâmbitori. Toate aceste locuri pot să îți devină accesibile, dacă iei câteva măsuri de austeritate:

Îți cumperi o mașină second hand

Dacă aveai de gând ca anul viitor să îți schimbi mașina sau să îți cumperi pentru prima oară un automobil al tău, nu te abate de la acest plan. Dacă și călătoriile sunt o prioritate, vei fi însă nevoită să faci economii, să alegi o mașină foarte bună la un preț accesibil, cum ar fi un Ford second hand. Dacă este verificată de cei mai buni specialiști, atunci achiziționarea unei mașini la mâna a doua poate fi o alegere inspirată, un raport corect între preț și calitate. 

În plus, având propriul autoturism, poți să îți planifici multe călătorii în România și în împrejurimi, cum ar fi un weekend la Balcic sau trei zile la Budapesta. Și nu uita un principiu nescris, dar care nu poate fi contestat de nimeni: odată ce ieși cu o mașină nouă de pe porțile fabricii sau ale showroom-ului, valoarea ei scade la jumătate! De ce ai investi atât de mult într-un obiect, până la urmă?

Îți iei bilete de avion din timp

Instalează-ți pe telefon aplicații de profil, prin care să fii anunțată privind cele mai tentante oferte pentru bilete de avion și city breakuri. În afară de alerte sau reducerile „last minute', ai putea să îți cumperi biletul din timp, la un preț mai mult decât rezonabil. Nu te speria de escalele lungi, acestea îți oferă șansa să vezi o parte dintr-un oraș european pe care nu îl aveai în planul de vacanță, precum Hamburg, Paris, Barcelona, Bruxelles.

Un alt secret e să urmărești blogurile de profil, unde mulți influenceri îți vând ponturi legate de cele mai ieftine modalități de a ajunge într-un loc anume. Până la urmă, dacă știi din timp ce vrei și unde ai de gând să ajungi, orice destinație e la un click distanță de tine!

Gătești acasă

Chiar dacă poți fi surprinsă, o mare parte dintre veniturile noastre se duc pe mâncare. Fie că alegi să îți bei cafeaua zi de zi în oraș sau să ți-o cumperi de la colț de stradă, fie că mănânci prânzul în oraș și mai dai banii și pe un smoothie natural, aceste mici răsfățuri te costă mai mult decât ai putea crede. Un bilanț lunar al cheltuielilor îți poate releva acest lucru. Asta fără a mai aminti despre ieșirile la restaurant, pizza comandată, platourile de sushi livrate direct la domiciliu, contra cost, desigur! 

O alternativă ar fi să începi să gătești acasă. Chiar dacă poți crede despre tine că ești un dezastru în bucătărie, două mâini stângi laolaltă, nici Jamie Oliver nu a fost un geniu al polonicului de la prima încercare. În plus, găsești mii de tutoriale pe internet care îți explică pas cu pas ce ingrediente trebuie să folosești și cum să le combini pentru a ajunge la un rezultat delicios. Astfel, vei ajunge să economisești suficienți bani pe care să îi redirecționezi către bugetul de călătorii. Și să câștigi noi aptitudini în bucătărie, spre bucuria ta, a iubitului  și a prietenilor tăi. 

Dacă în 2020 scopul tău este să călătorești, atunci nu ezita să crezi că este unul ușor de atins. Și chiar nu e deloc vreo exagerare, dacă ești dispusă să gândești și să acționezi strategic. Poți să ajungi oriunde vrei, dacă faci câteva eforturi: îți regândești bugetul zilnic și urmărești cele mai bune oferte. 

Material realizat cu sprijinul autovit.ro

Sursă foto: unsplash.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta