Cum să ameliorați simptomele de răceală și gripă ale copiilor mici

Când vine sezonul gripei și al febrei, acest articol nostru vă poate ajuta să decideți când să oferiți câteva măsuri de confort acasă și când să apelați la medic.

Cunoașterea propriului bebeluș și urmarea instinctelor dvs. de părinte pot fi de ajutor pentru a ghida un expert spre diagnosticul medical corect. Pentru a înțelege când un bebeluș este bolnav, trebuie să înțelegeți cum este atunci când se simte bine – și asta este ceva ce un părinte știe cel mai bine.

Pentru a vă ajuta pe dumneavoastră și pe medicul dumneavoastră să stabiliți un plan pentru micuțul dumneavoastră atunci când nu se simte bine, puteți urma acest ghid cu privire la bolile comune ale copilăriei, cum să le tratați și când să mergeți la medic.

1. Febră

Febra este mai degrabă un semn al unei probleme de bază decât o boală în sine care să fie tratată cu batista bebelusului. Corpul își crește temperatura deoarece enzimele care luptă împotriva infecțiilor funcționează mai bine la temperaturi mai ridicate. Febra poate fi legată de o infecție a urechii, de o răceală, de gripă sau poate fi o reacție la un vaccin. Copiii cu febră sunt letargici și iritabili.

Unii părinți pot fi îngrijorați de febră, mai ales dacă este prima dată când se confruntă cu una. Dar febra de grad scăzut (38 grade sau mai puțin) la bebelușii de peste 3 luni de obicei nu este periculoasă. Pentru a-l ajuta pe micuțul dumneavoastră să se simtă mai confortabil, puteți să consultați în prealabil medicul dumneavoastră și confirmați doza de medicament, dezbrăcați copilul, încurajați-l să se hrănească în mod normal și faceți-i baie în apă călduță. Simpla baie i-ar putea scădea febra cu un grad sau două.

Dacă bebelușul dumneavoastră este nou-născut (3 luni sau mai mic) și are febră de 38 sau mai mare, dacă copilul dumneavoastră are mai puțin de 1 an și are febră de 38,8 grade sau mai mare, dacă un copil are febră de 40 grade sau mai mare sau dacă febra (chiar și una de grad scăzut) durează mai mult de trei zile, trebuie să apelați la medic. 

Schimbările drastice de comportament – cum ar fi faptul că copilul dumneavoastră devine foarte letargic – sunt, de asemenea, un motiv pentru a apela la un profesionist medical.

2. Simptomele răcelii

Este sezonul răcelii. Copiii mici răcesc de șase până la opt ori pe an, mai ales în timpul toamnei și iernii. Asta înseamnă multe răceli, așa că uneori poate fi greu să știți când o boală este mai mult decât „doar” o răceală care să fie tratată cu batista bebelușului. Un mod de a vă da seama este prin modul în care evoluează simptomele: în cazul unei răceli, simptomele (nas înfundat sau curge nasul și strănut, tuse și, uneori, febră) se instalează, de obicei, timp de două-trei zile, ating un maxim de trei până la cinci zile și apoi se diminuează.

În primul rând, trebuie spus că simptomele COVID-19 și simptomele răcelii comune pot fi adesea exact aceleași, mai ales la bebeluși și copii mici. Așa că va trebui fie să apelați la pediatru pentru testare, fie să administrați un test la domiciliu, pentru a fi siguri.

În continuare, pentru a trata simptome precum nasul înfundat sau care curge, tusea și febra, evitați medicamentele pentru tuse sau răceală. Puteți folosi care batista bebelușului sau un aparat aerosoli. Dacă medicul pediatru vă dă undă verde, puteți administra medicamente pentru sugari pentru febră. Aerul uscat înrăutățește congestia, așa că puneți un umidificator în camera bebelușului dumneavoastră în timpul somnului. Mențineți copilul hidratat, încurajând hrănirile regulate cu lapte matern sau cu lapte praf. Dacă copilul dumneavoastră are peste 1 an, o băutură cu electroliți poate fi de asemenea de ajutor.

Asigurați-vă că țineți legătura cu medicul pediatru dacă bebelușul care răcește este nou-născut sau are mai puțin de 3 luni, are febră mare, nu se ameliorează după câteva zile sau are un test pozitiv pentru COVID-19. Solicitați asistență medicală de urgență dacă bebelușul dumneavoastră pare letargic sau are probleme de respirație.

3. Gripa

Acest virus foarte contagios călătorește rapid prin grădinițe și familii. Un bebeluș infectat va fi irascibil și își va pierde interesul pentru joacă sau mâncare. Apoi, aceștia pot face febră, urmată de curgerea sau înfundarea nasului și tuse. O febră legată de gripă poate dura între trei și șapte zile, iar copiii pot continua să se simtă irascibili câteva zile după aceea.

Aveți grijă de copilul dumneavoastră ca și cum ar avea o răceală: dați-i copilului dvs. multe lichide, folosiți batista bebelușului și fiți atenți la tusea severă sau la problemele de respirație. Pentru a preveni o viitoare criză, vaccinați-vă copilul cu vaccinul antigripal, pe care experții îl recomandă pentru toți adulții și copiii de peste 6 luni.

Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă bebelușul dumneavoastră este nou-născut și este bolnav, dacă este sezonul gripei și copilul dumneavoastră are febră sau dacă simptomele nu se ameliorează în cinci zile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial