Cum să alegi hrana uscată pentru câinele tău

Hrana uscată reprezintă o opțiune practică la care apelează mulți stăpâni de câini. Aceasta este gustoasă, sățioasă și economică, deoarece poate fi achiziționată în cantități mai mari, având un termen extins de valabilitate după deschidere. În plus, este și sănătoasă, așa că i-o poți oferi fără probleme câinelui tău. Însă, va trebui să o alegi corespunzător.

Poți găsi numeroase tipuri de hrană uscată pentru câini, unele fiind mai potrivite decât altele. Iată câteva criterii esențiale pe care nu le poți trece cu vederea.

Ingredientele

Înainte de a alege hrana pe care i-o vei oferi câinelui tău, este important să verifici bine lista de ingrediente. Cele mai bune opțiuni sunt cele care conțin proteină animală și a căror origine este prezentată clar (de exemplu proteină animală de pui, de vită etc). Evită hrana cu conținut mare de cereale (porumb).

Vârsta câinelui

Câinii nu pot consuma același tip de hrană la toate vârstele. Ei au nevoie de nutrienți diferiți în fiecare etapă de dezvoltare, așa că ar trebui să alegi formule de hrană adaptată pentru acestea. Dacă ai un pui de câine, alege hrană uscată junior care să poată susține o dezvoltare sănătoasă.

Apoi, optează pentru hrană uscată echilibrată pentru câinele adult, care conține o combinație de nutrienți adaptată unui stil de viață sănătos. Odată ajuns la o vârstă mai înaintată, câinele va avea nevoie de hrană senior, care să ajute la întărirea sistemului imunitar și să acopere eventuale carențe nutritive care pot apărea în această etapă de dezvoltare.

Talia câinelui

Și acest aspect este foarte important în alegerea hranei uscate, deoarece nevoile nutriționale ale patrupezilor pot varia și în funcție de talie. Așadar, poți alege de la formule pentru câini de talie foarte mică, până la cele pentru câini foarte mari.

Rasa câinelui

Dacă ai un câine de rasă, cu siguranță îți dorești să îi oferi acestuia o îngrijire adaptată. Din fericire, există anumite formule de hrană uscată dedicate, care conțin exact ingredientele potrivite pentru a servi nevoile anumitor rase (de exemplu nutrienți speciali în cazul în care rasa este predispusă la anumite afecțiuni).

Textura și aspectul

Aceste criterii pot fi un indicator al calității hranei. Buletele nu trebuie să fie nici prea moi, dar nici prea tari și greu de mestecat. Culoarea ar trebui să fie cât mai închisă, deoarece înseamnă că hrana are un conținut ridicat de proteine animale. De cealaltă parte se află hrana deschisă la culoare, care este bogată în cereale și nu este recomandată.

Dacă buletele de hrană uscată au o textură ușor uleioasă, nu ar trebui să îți faci griji. Dimpotrivă, acest lucru poate arăta faptul că hrana este sănătoasă. În cele din urmă, acordă atenție și mirosului. Orice miros care pare ușor ciudat, rânced sau mult prea puternic ar putea indica faptul că hrana este alterată.

Nevoile speciale ale câinelui

Există și hrană uscată cu formule dedicate strict anumitor nevoi sau probleme. Acestea pot ajuta la obținerea unei blăni mai frumoase și mai strălucitoare, pot susține sănătatea articulară sau pot fi potrivite pentru controlul greutății. De asemenea, pot fi dedicate anumitor afecțiuni sau sensibilități (de exemplu sensibilitatea digestivă).

Hrana uscată reprezintă o bună alegere pentru dieta câinelui, fie exclusiv, fie în cadrul hrănirii mixte, împreună cu hrana umedă. Discută cu veterinarul tău despre cea mai bună alegere și compuneți împreună niște mese echilibrate, potrivite patrupedului tău.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial