Cum să alegi corect fotoliile și canapeaua pentru living

Ori de câte ori vine vorba despre amenajarea livingului, canapeaua și fotoliile reprezintă principala preocupare dar și aspectul care ne poate provoca foarte multe bătăi de cap. Sunt piese ce nu pot lipsi din living, acestea reprezentând elementul ce se face responsabil de confortul de care beneficiem în această încăpere. 

Nu îți cumperi zilnic fotolii și canapele living, iar odată alese, te vei folosi de ele ani buni. Drept urmare, nu poți face o alegere oarecare.

Dar, fiind atât de dificil uneori să iei o decizie anume, în acest articol am decis să îți oferim mai multe sfaturi practice cu ajutorul cărora îți va fi mai ușor să faci o alegere corectă. Iată care sunt sfaturile pe care le-am pregătit special pentru tine astfel încât să poți alege cu ușurință un colțar living:

Stabilește rolul pe care îl vor avea canapeaua și fotoliile

Care sunt activitățile pe care obișnuiești să le desfășori în living? Răspunzând la această întrebare, vei ști ce tip de fotolii și ce canapea să alegi.

Vei folosi livingul pentru a citi în liniște, vei urmări filmele tale preferate, ori poate te întâlnești cu prietenii seara pentru a vă bucura de mai multe jocuri de societate?

Altfel spus, dacă vei folosi canapeaua și fotoliile doar câteva ore pe zi, atunci poți alege modele fixe, care au și prețuri mult mai accesibile. În schimb, dacă te vei folosi de aceste obiecte de mobilier și pentru a dormi, atunci ar trebui să ai în vedere oferta de modele canapele extensibile sau, de ce nu, un colțar extensibil, pentru a le putea folosi pe post de pat. La fel de bine vei găsi și un fotoliu extensibil ce își va arăta spiritul practic ori de câte ori ai nevoie de un pat în plus, pentru musafiri.

Stabilește cu precizie modul de utilizare a acestora, iar astfel îți va fi ușor să faci o alegere anume.

Dimensiuni – cât spațiu ai la dispoziție?

Să nu cumperi niciodată o canapea sau fotolii fără a te asigura că dispui de spațiul necesar pentru acestea. Gândește-te că va trebui ca mai apoi să instalezi și alte obiecte de mobilier, așa cum este măsuța pentru cafea sau comoda pe care vei așeza televizorul. 

În plus, vei mai avea nevoie de spațiu pentru mișcare, așa că nu ar trebui să alegi o canapea de dimensiuni generoase, atât timp cât spațiul tău este foarte limitat, oricât de mult ți-ai dori asta.

Măsoară spațiul disponibil iar mai apoi compară-l cu dimensiunile pieselor dorite, iar astfel îți va fi mai ușor să te decizi dacă modelele vizate sunt potrivite pentru livingul tău, sau nu. Apoi, ai nevoie de o canapea 2 locuri sau te poți descurca fără probleme și cu una mai mică?

Forma canapelei și a fotoliilor – ce să alegi?

Apoi, mai trebuie să te gândești și la forma canapelei și a fotoliilor pe care le cumperi. 

De exemplu, o canapea în formă de L se va dovedi a fi o alegere grozavă pentru a crea o graniță într-un spațiu deschis, în timp ce fotoliile și canapelele cu forme rotunde reprezintă o alegere minunată pentru un spațiu mai intim.

Materialul folosit pentru confecționarea canapelei

În final, materialul poate reprezenta acel detaliu ce te va face să te decizi asupra alegerii finale. Materialul este important nu numai din punct de vedere estetic, ci la fel de important este să îți ofere un nivel înalt de confort și totodată să fie ușor de întreținut.

Cel mai probabil, vei ajunge să alegi între tapițerie și piele, iar această alegere se poate dovedi a fi foarte subiectivă.Acestea sunt așadar câteva dintre cele mai importante sfaturi pe care trebuie să le ai în vedere ori de câte ori cumperi fotolii extensibile sau o canapea pentru living. Pune în practică aceste sfaturi simple și fără dar sau poate te vei putea lăuda apoi cu o alegere cât mai reușită, așa cum sigur îți dorești să faci.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial