Cum să alegi cea mai bună tehnologie pentru îngrijirea hainelor tale

În zilele noastre, este aproape de neconceput să-ți trăiești viața fără a folosi aparatele electrocasnice. Dacă ai pregăti o listă cu aparatele electrice fără de care nu ai putea trăi, care ar fi acestea? Înainte de a răspunde la această întrebare, imaginează-ți o zi obișnuită din viața ta. Te-a trezit un ceas cu alarmă azi dimineață? Ai luat o băutură din frigider? Ai pornit căldura sau aerul condiționat pentru a te simți confortabil? Hainele pe care le porți au fost proaspăt spălate și călcate? 

În acest material vei afla cum să alegi 3 dintre cele mai utile dispozitive pentru a-ți îngriji garderoba într-un mod cât mai plăcut și lipsit de efort.

Alege o mașină de spălat care să corespundă nevoilor tale

Înainte de a cumpăra o mașină de spălat, acordă ceva timp pentru a-ți planifica achiziția. Verifică în ce clasă energetică se încadrează și care este consumul de apă, pentru a te bucura de o investiție cât mai avantajoasă. Dacă speli articole voluminoase, ia în considerare o mașină de spălat de capacitate mare, care poate fi la fel de eficientă din punct de vedere energetic precum modelele convenționale. Va trebui să te gândești și la facilități suplimentare, care să corespundă obiceiurilor tale, precum scoaterea rufelor după mai mult timp de la terminarea ciclului de spălare sau adăugarea frecventă a unor articole în timpul programului. Este necesar să iei în considerare nivelul de zgomot produs de mașina ta. O mașină silențioasă este esențială dacă se află lângă o zonă pe care o frecventezi des sau în preajma unei camere de odihnă. 

Folosește cele mai performante dispozitive pentru călcat

Un aparat de călcat bun poate face diferența între o sarcină monotonă sau una plăcută și ușoară. Astăzi se găsesc multe tipuri de astfel de dispozitive, precum stația de călcat, fierul cu sau fără aburi sau peria pentru călcare verticală. O statie de calcat este ideală dacă ai în garderobă multe tipuri de țesături, întrucât netezește și dezodorizează toate materialele, eliminând în același timp bacteriile și acarienii. Această tehnologie te asigură că hainele tale vor fi călcate profesional, într-un timp scurt și nu va mai trebui să îți faci griji că s-ar putea arde materialul datorită funcțiilor speciale care elimină această problemă. 

Pentru a beneficia de avantajele oferite de o stație de călcat, va trebui să verifici câteva caracteristici elementare, precum materialul din care este făcută talpa, puterea jetului de abur, presiunea acestuia, funcțiile pe care le are. În ce privește peria cu aburi, aceasta este foarte ușor de manevrat, cu un design modern și în același timp funcțional. Dacă optezi pentru un fier, va trebui să te orientezi în funcție de necesitățile tale. Un aparat cu un indicator de 800-1000 W este considerat de putere redusă și nu este recomandat pentru utilizări frecvente sau țesături groase. Un model între 1000 și 2000 W va călca ușor și nu vei întâmpina probleme cu șifonarea după o spălare intensivă.

Caută un uscator de rufe adecvat

Pentru o uscare optimă, vei dori un dispozitiv care să aibă de două ori capacitatea mașinii tale de spălat rufe. Dacă speli în mod regulat articole multe și voluminoase, ia în considerare un uscător de capacitate mai mare. Interesează-te în primul rând de consumul acestuia. Cu excepția frigiderului, există șanse mari ca nimic altceva să nu consume mai multă energie ca uscătorul, atât modelele electrice, cât și cele pe gaz. Cu toate acestea, există diferențe între modul în care fiecare tip de uscător folosește energia, care pot avea un impact mare asupra costurilor. 

O altă caracteristică pe care nu ai vrea s-o omiți este posibilitatea de mutare a balamalei. Caută modelele care îți vor permite să alegi dacă ușa se va deschide în stânga sau în dreapta. Cel mai bine este să plasezi balamaua pe partea opusă mașinii tale de spălat. În acest fel, ușa nu va incomoda când transferi hainele umede din mașina de spălat în uscător. 

Multe facilități de care te bucuri sunt rezultatul unor idei, concepte și invenții aduse la viață prin eforturile pasionate ale oamenilor de știință. Electrocasnicele te ajută să îndeplinești sarcinile casnice cu ușurință și comoditate, economisind astfel timp și efort. De asemenea, utilizarea lor reduce stresul și îți oferă timp pentru rutina ta zilnică. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Beko

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial