Cum să alegi cartea perfectă pentru un copil indiferent de vârstă

Sursă foto: Freepik

Cărțile sunt un cadou perfect pentru copii, indiferent de vârstă, iar cititul are un rol important în fiecare etapă de dezvoltare a celor mici și a adolescenților. Vocabularul, imaginația, creativitatea, comunicarea și multe alte abilități pot fi îmbunătățite prin lectură. Descoperă mai multe sfaturi pentru alegerea poveștilor și câteva recomandări de volume.

Alege cărți consacrate pentru copii 

Poveștile iubite de multe generații de copii vor continua să îi fascineze și pe micii cititori. Dacă ești în căutarea unei astfel de lecturi pentru școlari, o carte din universul Harry Potter este exemplul perfect. Lumea magică de la Hogwarts, misterele și pericolele care apar în fiecare volum îi vor captiva pe copiii de orice vârstă. 

Cărțile cu Apolodor scrise de Gellu Naum sau în interpretarea lui Florin Bican sunt, de asemenea, idei clasice de lectură. Copiii vor putea explora întreaga lume împreună cu simpaticul pinguin. O altă poveste impresionantă, emoționantă și considerată o carte de aur a copilăriei este „Micul Prinț', de Antoine De Saint-Exupéry.

Ține cont de pasiunile copilului

Pentru a alege o carte perfectă pentru un copil, trebuie să cunoști pasiunile acestuia și genurile literare care îl atrag cel mai mult. Iată cele mai apreciate categorii de lectură și povești din care să te inspiri.  

  • Cărți fantasy

Lumile fantastice, în care sunt depășite limitele posibilului și imaginația nu are margini transformă cititul într-unul dintre cele mai distractive și așteptate activități. Copiii își pot dezvolta mult mai ușor creativitatea și își extind percepția asupra lumii înconjurătoare. Pentru școlarii care îndrăgesc seria Harry Potter, recomandăm o altă colecție de cărți despre magie și fantezie: „Școala pentru bine și rău', de Soman Chainani.

  • Cărți amuzante

Starea de spirit a copiilor poate fi îmbunătățită considerabil cu ajutorul lecturilor amuzante. Totuși, nu te lăsa păcălit de stilul plin de umor al autorilor, pentru că poveștile bune ascund întotdeauna învățăminte. Seria Clementina scrisă de Sara Pennypacker pune în evidență perspective diferite și inedite de a privi situațiile de zi cu zi. 

  • Cărți de aventură

Situațiile la limită, aventurile nebănuite și personajele curajoase din acest tip de povești îi țin captivați pe cei mici. Curiozitatea devine din ce în ce mai mare pe măsură ce aceștia parcurg paginile și le sporește interesul pentru lectură. „Julie din neamul lupilor', de Jean Craighead George este o carte palpitantă despre maturizare, dragoste și natura deosebită din Alaska.

  • Cărți de ficțiune istorică

O modalitate excelentă de a încuraja descoperirea evenimentelor și personalităților istorice este prin intermediul acestui gen de cărți. Poveștile sunt inspirate din viața reală și sunt scrise pe înțelesul copiilor. Autoarea Lois Lowry descrie o lume tulburătoare, plină de frică, dar și de curaj: „Numără stele. O poveste din Copenhaga' despre perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor și la pasiunea pentru lectură. Alege și dăruiește-le atât cărți clasice, apreciate de multe generații la rând, cât și povești care au apărut recent, în funcție de pasiunile prichindeilor sau adolescenților. 

Dacă facem trimitere la colecțiile Arthur, poate că este ok să considerăm și cărțile din SMART BLUE și CLASSIC YELLOW. De asemenea, oare nu e ok să numim colecțiile, așa cum sunt ele clasificate pe site?

Ex: 

Cărți fantasy = Orange Fantasy

Cărți amuzante = Funny Green

Cărți de aventură = Red Adventure

Cărți de ficțiune istorică = Violet History

  • Suplimentarea cu cele menționate mai sus: Smart Blue și Classic Yellow
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial