Cum să ai mereu un păr de nota 10

Cum să ai mereu un păr de nota 10

Este cunoscut faptul că, deşi ne declarăm iubirea faţă de tot ce înseamnă vară: căldură, soare, mare, plimbări şi concedii, părul nostru reacţionează diferit: se zburleşte când noi îl netezim, se ondulează după ce dăm de apă, capătă volum atunci când nu ne dorim, dar îl pierdem când vrem o schimbare de look. Ce mai, părul are o personalitate puternică, pe care o poţi ţine sub control cu puţin ajutor.

par-nota-10

foto păr de nota 10 Shutterstock

Șase lucruri pe care nu le știi despre părul rebel

1 Toate tipurile de păr pot avea un episod de încreţire inestetică. Cât de puternic este efectul depinde de cât de uscat, aspru, ondulat, fragil sau moale este părul.

2Pe perioada sarcinii, hormonii accelerează creşterea părului, astfel că, dacă firul de păr devine mai gros, atunci şi încreţirea aceasta devine evidentă.

3 Vremea joacă un rol foarte important – această încreţire inestetică (în engleză, frizz) se produce atunci când părul uscat absoarbe umezeala din aer. Atenţie când e vânt sau când plouă!

4Dispozitivele pe bază de căldură exacerbează problema, dar cine poate să trăiască fărăun uscător de păr? Noi nu! Foloseşte uscătoare şi plăci care se bazează pe tehnologia ionică. Vor bloca excesul de umezeală din păr.

5 Tunde vârfurile în mod regulat. Încreţirea aceasta inestetică apare mai ales în cazul părului degradat. Iar ca să-ţi dai seama cât e de afectat părul, este suficient să te uiţi la vârfuri.

6 Vitaminele, mineralele şi o dietă echilibrată te vor ajuta să ai un păr sănătos. Însă nu pot face nimic să-l protejeze de frizz, când părul a fost expus factorilor externi. Şi coafarea excesivă poate avea un astfel de efect.

Tipsul hair stilistului Georgiana Călin, GETTs Hair Studio Marriott:

„În sezonul cald, este nevoie să urmezi câţiva paşi de îngrijire, astfel încât părul să fie mereu frumos, plin de viaţă şi ferit de soarele puternic, apa sărată, clorul, nisipul sau vântul. Pe lângă şamponul şi masca cu SPF ridicat, obligatorii vara, ai nevoie de un serum care să facă acelaşi lucru pentru păr, dar care are, în plus, efecte anti-frizz şi de hidratare.

Cum să eviți degradarea părului

Dacă ai părul lung, cea mai simplă variantă este să-l prinzi într-o coadă sau un coc stilizat, pentru a lăsa ceafa şi gâtul libere. Şi încă ceva! Nu mai sta cu mâinile prin păr. Transpiraţia de pe palme este cea care îngraşă părul, reducându-i şi volumul. Foloseşte produse pe bază de silicon, care netezesc părul, şi nu uita de şamponul uscat, care îl face să arate ca abia spălat în doar câteva secunde.

Vara, părul îşi pierde din hidratare, prin urmare şi din volum. Specialiştii recomandă să foloseşti o cantitate mică de şampon în zilele caniculare, apoi să aplici un ulei uşor de la jumătatea părului în jos, spre vârfuri, pentru hidratare, și să continui tratamentele în sezonul rece.

Dacă te pregăteşti să pleci în vacanţă, îţi recomand sistemul brazilian de netezire a părului, care se poate realiza la salon. Cu un astfel de procedeu vei avea un păr drept, pentru mai mult timp. Astfel, în concediu nu vei mai fi obligată să stai în faţa oglinzii mult timp, încercând să-i dai părului o formă acceptabilă.

Un articol Revista Avantaje.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete