Cum să ai grijă de părul tău după ce ai împlinit 40 de ani

Cum ai grijă de părul tău după 40 de ani

Părul este fragil și poate avea de suferit încă de la vârste fragede, însă lucrurile se pot agrava pe măsură ce anii trec. Astfel, după vârsta de 40 de ani, orice femeie ar trebui să își îndrepte mai mult atenția către îngrijirea podoabei capilare.

În funcție de vârsta pe care o avem, părul nostru are nevoie de anumite elemente pentru a-și menține aspectul sănătos și strălucitor. Un lucru foarte important este să conștientizăm care sunt probleme asociate fiecărei vârste și să acționăm exact acolo unde este nevoie.

Cum să ai grijă de părul tău după ce ai împlinit 40 de ani?

După 40 de ani, organismul unei femei trece prin modificări semnificative, pregătindu-se de menopauză. Nivelul de estrogen scade dramatic și pentru că acesta are scopul de a proteja foliculii de păr, căderea părului se poate accentua odată cu această vârstă. Pentru a rezolva această problemă, pe lângă măștile și tratamentele naturale, femeile trebuie să îi asigure organismului cantitatea necesară de zinc și vitamina B12, acestea întărind firul de păr și împiedicând ruperea acestuia.

La 50 de ani, corpul femeilor încă încearcă să se obișnuiască cu trecerea la menopauză. Stresul din această perioadă și insomniile pot afecta părul, acesta căpătând un aspect uscat și tern, potrivit dailymail.co.uk. Soluția vine tot din interiorul organismului, fiind nevoie de o cantitate mai mare de fier, zinc și vitamina B12.

După 60 de ani, orice femeie își dorește un scalp sănătos și care să permită părului să crească în continuare. La această vârstă, specialiștii recomandă spălarea părului de cel puțin trei ori pe săptămână și uscarea lui folosind metoda clasică, fără a apela la ajutorul ustensilelor folosite în saloanele de înfrumusețare.

Ajunse la 70 de ani, tot mai multe femei se luptă cu căderile masive de păr, care lasă o mare parte din scalp la vedere. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că nivelul de estrogen este extrem de mic, părul devine foarte subțire și lasă scalpul descoperit. În plus, firele albe acoperă întregul scalpul, iar părul este tot mai uscat. Această problemă poate fi rezolvată prin vopsirea părului și spălarea acestuia în mod frecvent, pentru a-i oferi hidratarea de care are nevoie.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Masca de păr cu cafea, tratamentul care te ajută să ai un păr strălucitor

Cele mai bune măști naturale care te scapă de acnee, puncte negre, riduri și cicatrice

Coafuri pentru mirese cu părul scurt

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete