Cum repari manichiura cu fibră de sticlă de unghii?

Unul dintre cel mai mare inconvenient în ceea ce privește rutina de îngrijire a femeilor este ruperea unei unghii. Acest lucru poate da peste cap întreaga manichiură, întrucât cu toate își doresc un aspect uniform și estetic al unghiilor.

Tehnica unghiilor cu gel permite refacerea oricărei unghii rupte, prin folosirea mai multor metode. Una dintre acestea este tehnica aplicării fibrei de sticlă. 

Cum se aplică fibra de sticlă pentru unghii?

Fibra de sticlă pentru unghii nu este un produs foarte greu de folosit, însă va fi cel mai bine aplicat pe unghiile deteriorate de către un specialist în manichiură. 

Fibra de sticlă ca mătasea se folosește pentru repararea unghiilor naturale rupte, exfoliate sau deteriorate. Este ideală și pentru întărirea unghiilor naturale sau false. Iată pașii care trebuie respectați la aplicarea fibrei de sticlă:

 1. Se începe cu aplicarea bazei pentru ojă semipermanentă sau gel, fără a se polimeriza.
 2. Se ia cantitatea necesară de fibră de sticlă și se aplică dinspre centrul spre vârful unghiei (lungimea dorită), apoi se polimerizează.
 3. Se aplică un strat de gel UV sau bază semipermanentă densă și apoi se polimerizează din nou. Dacă este nevoie, acest pas se poate repeta.
 4. Se pilește suprafața unghiei, dar și marginile, cu ajutorul unui buffer până se obține forma dorită.
 5. Se aplică nuanța dorită de ojă semipermanentă sau gel UV, apoi se polimerizează.
 6. Se sigilează cu top coat și se polimerizează. 

Cum construiești corect unghii cu gel?

Unghiile cu gel UV sunt o idee mai complicat de construit, față de aplicarea simplă a gelului sau a ojei semipermanente pe unghie. 

Construirea unghiilor cu gel înseamnă prelungirea patului unghial în cazul unghiilor scurte. De asemenea, pentru această procedură este nevoie de folosirea unor geluri speciale de construcție, asta pe lângă bază, top coat și culoarea propriu-zisă.

Un alt produs esențial pentru construirea unghiilor cu gel este șablonul de construcție. Pe acesta va fi aplicat gelul de construcție, înainte de a se polimeriza în lampă. Forma dorită se conturează apoi cu ajutorul unei pile. Unii tehnicieni folosesc fibra de sticlă în locul șablonului. 

In plus, mai este nevoie de o pensulă cu ajutorul căreia se aplică și modelează gelul pe șablon. 

Tipuri de geluri UV

Cele mai importante geluri UV care nu îi lipsesc unui tehnician de unghii sunt:

 • Geluri de bază
 • Geluri de construcție și modelare
 • Geluri pentru tehnica fără pilire (No File)
 • Geluri make-up cover, de camuflaj
 • Acrylgel (RevoGel)
 • Geluri colorate

Deși mai greu de folosit decât oja semipermanentă, gelurile UV își păstrează notorietatea pe piața industriei frumuseții. Acestea oferă o rezistență ireproșabilă manichiurilor și pot fi folosite atât pentru construcție, aplicarea culorii, dar și pentru realizarea diferitelor tehnici de design. 

Cele mai căutate geluri pentru design sunt așa-numitele 'Spider Gels', dar și gelurile de pictură, care au densitate ridicată și un grad mare de pigmentare. Acestea permit realizarea decorurilor pictate atât înainte, cât și după aplicarea stratului de sigilare a manichiurii. Ele nu necesită, obligatoriu, sigilare cu top coat. 

Toate gelurile colorate, fie că sunt de design sau de picture, sunt disponibile într-o varietate largă de nuanțe, așa că satisfac preferințele tuturor femeilor.  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial