Cum poți să-ți transformi pasiunea pentru make-up și beauty într-o carieră

Dacă ai fost mereu pasionată de make-up, beauty și tot ce ține de domeniul frumuseții, poate ar fi o opțiune să te gândești serios la o carieră în direcția asta. 

Industria frumuseții generează la nivel global peste 500 de miliarde de dolari în vânzări anual și este responsabilă de milioane de locuri de muncă, direct și indirect. Este o industrie cu numeroase oferte disponibile și direcții de cariere care să-ți aducă satisfacție profesională și financiară.

Iar când îți alegi o carieră în funcție de pasiunile și abilitățile tale înnăscute, șansele să ai o carieră de succes cresc pentru că vei fi dispusă să depui mai mult efort și motivată să-ți îndeplinești obiectivele profesionale. 

Ce presupune o carieră de make-up artist

Primul pas pentru a deveni make-up artist este să urmezi un curs sau o școală de make-up care să te acrediteze ca profesionist în domeniu. Te poți orienta către un curs susținut de un profesionist acreditat în domeniu sau către o școală care să îți ofere certificare de specialist în arta machiajului. 

Dacă cursurile te vor învăța diferite tehnici și metode în arta machiajului, este nevoie de multă practică, să testezi diferite tipuri de produse și să experimentezi cu culori. De aceea e important să ai un buget disponibil pentru produse și trusa de machiaj. Așa vei fi responsabilă de make-up-ul tuturor prietenelor, colegelor și vecinelor și îți vei putea face repede mâna pentru tehnici mai complexe și un machiaj fără cusur.

Ce tip de make-up artist vrei să fii?

Este o meserie în care ai mereu ceva de învățat și în care te poți specializa pe diverse tipuri de machiaj. Chiar dacă este recomandat să ai noțiuni din toate, o specializare implică multe ore de practică și medii de lucru diferite, astfel că trebuie să alegi în ce direcție vrei să te îndrepți profesional.

Printre specializările pe care le poți alege ca make-up artist se numără:

  • Make-up artist pentru evenimente speciale: mirese, botez, petreceri.
  • Make-up artist pentru reviste: editoriale, responsabil de rubrica de beauty și make-up.
  • Make-up artist pentru prezentări de modă.
  • Make-up artist într-un magazin de beauty, unde vei face preponderent machiaje de zi.
  • Make-up artist într-un salon de beauty: vei face atât machiaj de evenimente cât și de zi. Poți urma și o a doua specializare pe skincare și gama de servicii oferite să fie mai mare.
  • Make-up pentru producții media: pentru TV sau film.
  • Make-up tematic: fie că este o transformare pentru o petrecere tematică sau make-up dintr-un film fantasy, presupune utilizarea unor tehnici speciale pentru crearea diferitelor personaje.

Foto: Yogendra Singh / Pexels

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial