Mierea, un calmant natural al tusei
Consumul de lichide calde, în care ai adăugat miere, contribuie la ameliorarea tusei și a uscăciunii gâtului. Adaugă în ceaiul tău preferat o linguriță de miere și puțină lămâie și bea 2-3 căni cu înghițituri mici pe parcursul unei zilei. Dacă vrei să consumi un ceai cu proprietăți terapeutice, îndreaptă-te către plante precum șovârv, frunze de pătlagină, cimbru, scaiul vântului, cimbrișor. Aceste plante se regăsesc și în compoziția ceaiului Plantusin de la Fares, un remediu natural care favorizează expectorația, fluidifică secrețiile bronșice și calmează iritația gâtului. Siropurile din plante care conțin și miere sunt un alt remediu eficient împotriva tusei. Poți opta pentru Plantusin cu miere și propolis, un sirop cu miere de albine și plante precum cimbrișor, pin, pătlagină, scaiul vântului, recomandat atât în tusea seacă, cât și în tusea productivă.
Apelează la remedii care conțin ghimbir
Ghimbirul este un remediu natural folosit adesea pentru combaterea stării de greață și a indigestiei, însă poate fi folosit și în caz de tuse și dureri în gât. Specialiștii susțin că ghimbirul fluidifică eficient secrețiile aderente din căile respiratorii, facilitând eliminarea confortabilă a acestora. Ghimbirul are, de asemenea, proprietăți antiinflamatoare, contribuind astfel la reducerea inflamațiilor de la nivelul gâtului. În cazul în care te confrunți cu tuse, bea ceai preparat din rădăcină de ghimbir. Astfel, reduci, iritația și mucusul din gât. Ghimbirul poate fi găsit și în siropurile naturale de tuse, precum Plantusin Forte, alături de alte plante și uleiuri esențiale cu efect puternic antitusiv, antiinflamator și antispetic respirator.
Turmericul, indicat pentru proprietățile sale antiinflamatorii
Turmericul este folosit, încă din vremuri străvechi, pentru proprietățile sale curative în multe probleme de sănătate, datorită compusului cunoscut sub numele de curcumină, care are efecte antiinflamatorii. Este recomandat să consumi turmeric cu piper negru, deoarece piperul sporește efectele benefice ale turmericului. Bea un ceai cald de turmeric, la care să adaugi puțin piper negru și o linguriță de miere.
Sarea calmează gâtul iritat, ameliorând tusea
Gargara cu sare și apă contribuie la calmarea gâtului iritat și inflamat, ameliorând tusea care poate apărea din cauza iritațiilor și mucusului din gât. Pentru realizarea amestecului este indicat să folosești sare de mare sau săruri kosher, însă atunci când nu ai la îndemână unul dintre aceste tipuri de sare, o poți folosi și pe cea clasică. De obicei, se recomandă dizolvarea unei jumătăți de linguriță de sare în 250 ml de apă călduță. Sarea, pe lângă faptul că are rol dezinfectant, elimină excesul de mucus de la nivelul gâtului și combate inflamația. Pentru obținerea efectelor dorite, este necesar să faci gargară cu apă și sare de 2-3 ori pe zi.