Cum obții cea mai bună lumină pentru poze

Pasiunea ta pentru arta fotografică te poartă prin locuri îndepărtate, pe alei de parcuri și străduțe vechi din oraș, în căutarea celor mai frumoase imagini pe care să le redai cu ajutorul camerei foto. În această călătorie personală este foarte importantă pregătirea fiecărei fotografii, așa că îți vom prezenta în continuare câteva sfaturi despre cum să obții cea mai bună lumină pentru poze, atât în aer liber, cât și în studioul foto.

Utilizează lumini parabolice și umbrele reflectorizante

Ca să beneficiezi de cea mai reușită plasare a luminii pentru realizarea unei ședințe foto, se recomandă folosirea unor surse suplimentare, precum lumini parabolice și umbrele reflectorizante.

Astfel realizezi set-up-uri interesante și poți construi o colecție de poze originale, pe care să le expui în cadrul unei expoziții foto personale. Cu ajutorul seturilor de lumini parabolice vei crea fluxuri luminoase vizibile pe distanțe mari. 

Prin utilizarea de umbrele reflectorizante vei spori dramatismul imaginilor, pentru că vei obține contraste puternice, iar persoanele sau obiectele fotografiate vor căpăta o strălucire aparte.

Modul în care vei instala luminile parabolice și umbrelele reflectorizante este foarte important pentru felul în care vor arată pozele pe care le realizezi cu ajutorul camerei foto și a accesoriilor de studio la care apelezi pentru o mai bună calitate a imaginii.

Apelează la toată gama de modificatoare de lumină

Ca să obții cea mai bună lumină pentru poze, trebuie să ai în vedere toate tipurile de modificatoare de lumină. Așa că se recomandă să utilizezi, pe lângă lumini parabolice și umbrele reflectorizante, accesorii foto precum reflectoare, fundaluri de difuzie, beauty dish-uri, snoot-uri si softbox-uri.

Ai la dispoziție o gamă largă de softboxuri, care îți vin ajutor cu lumini soft, omogene și au avantajul că le poți lua oriunde cu tine, fiind ușoare, pliabile și versatile. Poți să alegi softboxuri cu sau fără grid, modele standard, octogonale sau dreptunghiulare.

Astfel te vei bucura de o lumină mai caldă, cu aspect natural, chiar și în zilele mai puțin însorite. Completează acțiunea lor cu cea a snoot-urilor, care sunt accesorii cu ajutorul cărora poți să concentrezi lumina într-un anumit punct din cadrul foto pe care l-ai creat pe ecranul aparatului.

Nu în ultimul rând, folosește ca modificator de lumină accesoriile de tip beauty dish. Acestea ajută la realizarea unui efect luminos intens, care pune în valoare trăsăturile subiecților și caracteristicile obiectelor fotografiate. 

Folosește blițuri ca să modelezi luminile exterioare și de studio

Ai blițuri încorporate în camera foto, dar nu sunt suficiente în toate situațiile. Ca să te asiguri că beneficiezi de cea mai bună lumină pentru poze, utilizează blituri externe, pe care le găsești separat, sau în seturi de diferite mărimi și caracteristici tehnice, potrivite pentru toate situațiile în care te afli ca fotograf de exterior sau de studio.

Cu ajutorul unor blițuri performante vei putea realiza combinații de surse de iluminare naturale și artificiale, în vederea obținerii unor efecte artistice. Sunt disponibile blițuri fixe, pe care le montezi pe stative și le declanșezi în mod wireless. La acestea se adaugă diferite tipuri de blițuri mobile sau portabile, ca să ai toate opțiunile de lumini pentru sesiuni foto de succes.

Astfel beneficiezi de lumini de umplere integrate cu mai multe niveluri de luminozitate, kituri de lumini pentru studio foto, lămpi profesionale pentru studio și alte accesorii pe care le poți utiliza pentru obținerea celor mai bune poze.

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial