Cum ne afectează călătoriile lungi către locul de muncă? Psihicul angajaților are de suferit

O mulțime de oameni locuiesc destul de departe de sediul locului lor de muncă și sunt nevoiți să piardă ore întregi zilnic în trafic. Ei bine, în aceste condiții nu se pierde doar timp prețios în aglomerație, ci starea generală de spirit ne este puternic afectată.

Conform unor studii recente, specialiștii de la Universitatea de Vest a Angliei au descoperit faptul că satisfacția angajaților este redusă considerabil de călătoriile lungi spre locul de muncă. Efectul negativ al celor 20 de minute suplimentare de muncă este comparabil cu o reducere salarială de 19%. Mai mult, cercetătorii au analizat informații despre peste 26.000 de lucrătoritimp de 5 ani.

Cum ne afectează călătoriile lungi către locul de muncă?

Astfel, s-a demonstrat că fiecare minut suplimentar petrecut pentru a călători spre birou reduce nivelul satisfacției profesionale și al timpului liber. În plus, în acest fel sunt sporite tensiunile și este deteriorată sănătatea mintală. Pentru persoanele care merg pe jos sau pe bicicletă, nivelul de satisfacție este menținut mai ridicat față de restul, conform Rador. Este important de menționat și faptul că angajatii care călătoresc cu transportul public sunt cei mai afectați de drumul lung parcurs în drum spre locul de muncă.

În astfel de situații, consecințele sunt mai pronunțate în cazul femeilor, comparativ cu bărbații. Prin urmare, nu este de mirare faptul că probilitatea de schimbare a jobului este redusă, atunci când angajații nu pierd mult timp pe drumul către locul de muncă, au mai explicat experții.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Ingredientele ascunse în banalul covrig de 1 leu! La cât de periculos este pentru sănătate, vei mai cumpăra vreodată?

Vești bune pentru angajați! Câte zile libere vom avea anul acesta de Crăciun și Revelion

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cariera