Cum iți setezi temperatura casei de la distanță?

Noile tehnologii disponibile te ajută acum să-ți reglezi temperatura în casă – chiar și atunci când ești departe de locuință. Pentru acest lucru nu ai nevoie decât de lucrurile esențiale (centrala termica, termostatul) și de o aplicație specifica.

Aceste aplicații pot fi descărcate gratuit din App Store sau Google Play și sunt realizate chiar de către producătorii centralei termice pe care o utilizezi. Cu ajutorul lor poți controla gradul de confort termic în casa sau încălzirea apei menajere.

Aplicațiile pentru setarea temperaturii: cum le folosești

Daca ai termostat centrala wifi, problema este practic rezolvata. După ce te-ai asigurat că centrala ta se poate conecta la WiFi – majoritatea modelelor realizate în ultimii ani au aceasta posibilitate – primul pas oficial este să intri pe Google Play, App Store sau varianta disponibila pe telefonul tău.

Numele aplicației ar trebui să îl găsești în fisa tehnica a centralei sau termostatului. Desigur, o simpla căutare pe Google este la fel de buna.

Nu trebuie să uitam să menționam că termostatul se poate achiziționă și separat, nu neapărat împreună cu centrala.

Setarea aplicației pentru temperatura: pas cu pas

Descarcă aplicația și deschide-o. Vă trebui să o conectezi la WiFi-ul casei și să-ți creezi un cont pentru siguranță – nu ai vrea că altcineva să poată controla temperatura casei tale.

După ce aceste aspecte au fost rezolvate, trebuie să adaugi centrala în lista de aparate electrocasnice și electronice ale aplicației. Companiile mai mari au adesea și alte dispozitive ce se pot controla wireless, precum aerul condiționat sau sistemul audio.

Tot ce ți-a rămas de făcut acum este să apeși butonul de pornire al centralei din aplicație și să setezi temperatura pe care ți-o dorești. E chiar mai simplu decât pare!

Ce aparate poți folosi pentru controlul temperaturii

Controlarea termostatului prin tehnologia wireless nu se limitează doar la smartphone, chiar daca acesta este poate cel mai folosit aparat electronic pentru aceasta activitate. Poți să controlezi centrala de pe tableta sau laptop la fel de ușor.

Avantajul utilizării unui smartphone pentru controlarea temperaturii vine din faptul că, cel mai probabil, ai telefonul mobil mereu cu tine când ești afara. Majoritatea oamenilor tind să folosească tableta sau laptopul mai mult de acasă și este, oricum, mai incomod să deschizi laptopul când te afli pe drum.

În plus, un model mai modern de termostat vine și cu o serie de avantaje ce iți vor fi cu adevărat utile, precum service și diagnosticare. Aceste aspecte ajuta la mentenenta și diagnoza centralei termice.

Atunci când este nevoie de intervenția unui specialist, termostatul smart te poate anunță singur sau face citirea să mai ușoară.

Ce avantaje are controlarea temperaturii de la distanta

Abilitatea de a controla temperatura de la distanta vine cu o serie de avantaje. Cel mai evident este faptul că poți porni centrala când încă ești plecat. Venind din frigul iernii în casa deja încălzită este un sentiment care nu poate fi subapreciat.

Fară controlarea de la distanta, trebuie să urmezi pașii clasici, în care pornești căldură abia după ce ai intrat în casa. Că urmare, trebuie să mai aștepți o perioada în frig, până se încălzește – nu chiar cel mai plăcut scenariu.

Programarea automata de la distanta

Poți beneficia și de alte avantaje, precum programarea automata. Daca ai un termostat smart, atunci, acesta poate avea abilitatea de a învață setările tale preferate și să se ocupe singur de activarea acestora.

Având înregistrate datele specifice consumului tău de energie înseamnă că ulterior se pot face reglaje mai ușor pe baza acestora.

Cu alte cuvinte, setarea temperaturii casei de la distanta reprezintă un pas către viitor, în care tehnologia chiar își face viață mai ușoară – de la setarea gradelor dorite când nici nu ești acasă până la diagnoza necesara funcționarii în termenii recomandați de către producător, fară nicio problema.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial