Cum îți îngrijești cuticulele corect

Cum îți îngrijești cuticulele corect

Ca mâinile tale să arate bine în fiecare zi, trebuie să le acorzi o îngrijire specială. Pe lângă unghiile îngrijite și crema hidratantă pe care o folosești zilnic, trebuie să îți îngrijești correct și cuticulele. Iată cum faci acest lucru corect:

cuticule-ingrijesti

 foto îngrijire cuticule via Shutterstock

Cuticulele nu se taie!

Potrivit medicilor dermatologi, cuticulele nu trebuie tăiate – așa cum se procedează în multe saloane de frumusețe – ci, din contră, le lași să crească și doar le împingi spre piele atunci când este cazul. Dacă îndepărtezi cuticulele, atunci locul dintre unghie și piele rămâne gol și poate deveni rapid un loc în care să se dezvolte bacterii.

Cum împingi cuticulele corect

Fie că vrei să faci ca unghiile tale să pară mai lungi sau pur și simplu te-ai obișnuit să îți împingi cuticulele pentru că așa este mai sănătos, trebuie să folosești o unealtă specială – un bețișor de bambus sau de portocal. Lemnul acestora este mai moale, astfel că nu te vei răni dacă împingi cuticulele cu grijă. Nu îți împinge niciodată cuticulele fără să le înmoi înainte!

Mai mult de atât, trebuie să știi că dacă obișnuiești să îți tai cuticulele, nu înseamnă că dacă vei pune stop acestui obicei ele vor crește foarte lungi, ci lungimea va fi aceeași: una normală.

Hidratează cuticulele cum hidratezi și mâinile

Cuticulele sunt compuse în principal din piele și, deși nu sunt la fel de moi ca restul pielii, tot au nevoie de hidratare. Așa că trebuie să folosești produse speciale pentru înmuierea și hidratarea cuticulelor, așa cum faci și pentru mâini sau păr. Conform medicilor dermatologi și cuticulele se usucă și crapă – așa cum pățește și pielea foarte uscată.

Nu ai nevoie de tratamente sau creme scumpe ca să îți hidratezi cuticulele, ci există soluții practice și foarte accesibile: cremele și loțiunile de mâini sunt bune și pentru cuticule. O altă variantă pe care o poți pune în practică este să folosești vaselină (petroleum jelly). Îți poți înfășura apoi degetele în folie de plastic ca să fii sigură că intră bine în piele.

Atenție la produsele care usucă pielea!

Dacă vrei să ai cuticule hidratate și să le poți împinge ușor, atunci evită pe cât posibil orice substanță care îți usucă pielea: spălatul vaselor ar trebui făcut cu mănuși speciale, la fel ca și curățenia în toată casa. Iar când îți ștergi oja de pe unghii, folosește un produs ce nu conține acetonă.

Ulei hidratant pentru cuticule, făcut în casă

Dacă ai la îndemână ulei de măsline sau ulei de cocos, atunci acestea sunt ingredientele perfecte pentru un ulei hidratant. Amestecă o jumătate de linguriță din fiecare ulei (poți adăuga și 2-3 picături de ulei esențial de arbore de ceai pentru efectul antibacterian) și masează câte puțin pe fiecare vârf de deget, cu precădere pe cuticule.

Poți aplica uleiul seara, înainte de culcare, iar apoi să-ți înfășori vârfurile degetelor în folie de plastic sau să porți mănuși de bumbac peste noapte.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete