Cum îți îndrepți corect părul cu placa

Toate femeile vor să arate bine și să aibă părul frumos aranjat, însă se poate întâmpla să nu reușești să arăți așa cum îți dorești din cauză că nu folosești produsele potrivite sau pentru că placa de păr fie nu este eficientă, fie nu este folosită corespunzător. În următorul articol îți vom explica în detaliu cum să folosești o placă de păr și îți vom dezvălui secretele pentru a arăta miraculous în fiecare zi!

Orice placă de păr acționează termic asupra lanțurilor de cheratină din interiorul firului de păr. Și pentru că această substanță este esențială pentru rezistența părului, este important să fii atentă atunci când folosești o placă de păr și există mai multe sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când faci o achiziție.

1. În primul rând, ține cont de lungimea părului tău și asigură-te că nu ai vârfurile despicate! Dacă părul tău trebuie tuns sau are un aspect aspru, nicio placă de păr nu va reuși să te mulțumească și să-ți ofere acel aspect pe care ți-l dorești. Așadar, sănătate înainte de toate! Mergi la coafor și cere să ți se tundă cel puțin vârfurile deteriorate, dacă nu vrei să îți scurtezi părul sau să-ți modifici radical lookul.

2. O altă regulă extrem de importantă este să te asiguri că ți-ai uscat foarte bine părul înainte să-l îndrepți. Dacă folosești o placă de păr atunci când firele sunt încă umede, le vei deteriora iremediabil, pentru că placa va extrage toată umiditatea din părul tău, în loc să se folosească de căldură pentru a-ți îndrepta părul.

3. Nu îți îndrepta părul cu placa dacă este încâlcit! În primul rând, nu vei obține efectul scontat, pentru că firele trebuie să fie descâlcite în momentul în care sunt îndreptate. Daca vei folosi placa de păr pe o porțiune încâlcită, nu vei reuși să o îndrepți și va trebui să repeți procesul. Asta înseamnă că îți vei expune părul la căldură în mod inutil și îl vei deteriora. Cel mai bine este să-l usuci foarte bine, apoi să-l descâlcești și să te asiguri că nu este umed. Astfel vei obține și o eficiență foarte bună, pentru că vei arăta bine în doar câteva minute și te vei feri de stricăciuni inutile.

4. Produsele de îngrijire poartă și ele un rol esențial. Șamponul și balsamul trebuie să fie bogate în vitamine și minerale care îți îngrijesc și îți nutresc firul de păr, mai ales dacă obișnuiești să ți-l îndrepți. După ce îți usuci părul, optează pentru un produs care îți oferă protecție în timpul îndreptării, pentru ca placa de păr să nu îți afecteze firul! Ai grijă însă la cum aplici sprayul sau crema de protecție termică, pentru a nu-ți îngrășa părul. Chiar dacă vrei să-ți îndrepți părul de la rădăcină, evită această zonă când pulverizezi, pentru a nu fi nevoită să te speli din nou din cauza senzației de păr gras.

5. Ai grijă la temperatură! Citește manualul de utilizare și adaptează temperatura la tipul firului tău de păr. Dacă ai un păr firav și subțire, nu folosi placa de păr la temperatură maximă. În plus, ține minte că graba strică treaba! Așteaptă ca placa să ajungă la temperatura dorită înainte de a o folosi. Acest lucru este esențial pentru a obține din prima rezultatul pe care ți-l dorești, fără a-ți deteriora părul.

6. Nu încerca să îți îndrepți tot părul deodată! Separă-ți părul în mai mult porțiuni și lucrează pe fiecare zonă în parte. Dacă vei încerca să treci cu placa de păr peste o porțiune groasă, firele din mijloc nu se vor îndrepta, iar la final vei obține un aspect dezordonat și nu vei avea coafura pe care ți-ai propus-o.

7. Și, nu în ultimul rând, ai grijă cum cureți placa de păr! Cu cât o vei întreține mai bine și mai corect, cu atât o vei putea folosi mai mult timp. Regula de bază este să o lași să se răcească înainte de a o curăța cu o cârpă curată, fără produse sofisticate de curățenie. Dacă rămân reziduuri vizibile, poți folosi cel mult o dischetă cu apă micelară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial