Cum îți faci timp și pentru dezvoltare profesională de sărbători

Planul tău de sărbători prinde poate contur pe zi ce trece. Îți dorești relaxare, să încerci rețete noi și să te bucuri de timp bun alături de familie. Și rezoluțiile nu se opresc aici. Și în carieră probabil că-ți dorești să-ți fie mai bine în 2022. Și poți începe chiar de acum, dedicând studiului câteva ore pe zi. Te poți orienta spre un domeniu de viitor, IT, care îți permite să alegi specializarea în funcție de abilitățile tale. Descoperă cum poți menține echilibrul între viața de familie și deprinderea unor noi cunoștințe și abilități în carieră!

Text: Mihaela Pascari

Înscrie-te la un curs de programare sau testare

eJobs organizează cursuri IT, printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Înscrie-te încă de pe acum pentru 2022 și alege ce curs ți se potrivește. Dacă ești atentă la detalii și la identificarea erorilor în site-uri, poți alege Cursul de Tester. Dacă ai înclinație spre design, poți alege cursul de Programator JavaScript.

Cursul de Tester – Vei învăța cum să descoperi defectele website-urilor, aplicațiilor și programelor dezvoltate de programatori. Vei contribui la crearea celor mai tari website-uri.

Cursul de Programator JavaScript – Vei învăța cum să creezi pagini web (cu ajutorul JavaScript, HTML, CSS), dar și aplicații web.

Informații practice despre cursurile în IT

 • Cursurile sunt 100% gratuite, finanțate prin fonduri europene
 • Au loc de luni până vineri, între orele 17:00 / 17:30 și 20:00 / 20:30 (ora de începere se stabilește la prima oră de curs)
 • Te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT
 • Se întâmplă 100% online
 • Te învață o abilitate practică, căutată pe piața muncii
 • Includ consiliere în carieră

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contact: 0729699505

Iată câteva idei pentru a face față unor situații care te-ar putea putea distrage de la studiu în sezonul sărbătorilor. 

1. Ei știu că este Crăciunul și nu înțeleg de ce am de studiat

Menținerea unui echilibru între timpul petrecut în familie și timpul de studiu poate fi dificil. Vei avea nevoie de un plan pentru fiecare zi în care să notezi evenimentele planificate în familie la care vei participa, timpul pe care îl vei dedica familiei și activităților din casă și timpul pe care îl vei dedica studiului. Bifează și zilele în care nu vei lucra deloc, de exemplu în ajunul Crăciunului, de Crăciun, de Revelion. Prezintă familiei planul tău, astfel încât să știe că intenționezi să studiezi și chiar solicită ajutor. Poate cei dragi îți pot prelua anumite sarcini administrative. Îți va fi mai ușor să înveți când știi că ai o echipă care te susține.

2. Moș Crăciun este în oraș. Poate ar trebui să-i urmez exemplul

Atmosfera de sărbătoare de acasă este foarte plăcută, însă copiii, rudele și prietenii, dar și delicatesele culinare te pot distrage de la studiu. Când devine prea dificil să te concentrezi, alege să mergi prin oraș, întocmai ca Moș Crăciun, și să cauți un hub sau o cafenea cu un spațiu mai retras. Câteva ore de studiu continuu, fără distrageri, te vor ajuta să finalizezi mai repede ceea ce ți-ai propus și să ai apoi timp și pentru cei dragi.

3. Tot ce îmi doresc de Crăciun este un cadou util. Dacă Moș Crăciun nu a terminat încă cumpărăturile de Crăciun pentru tine, ai putea lua în considerare să ceri ceva care să-ți susțină eforturile de a învăța. Pot fi cărți cu tehnici de învățare eficientă sau o selecție de TedTalks care te va inspira.

 • How a Student Changed her Study Habits by Setting Goals and Managing Time –  Yana Savitsky , elevă de liceu, povestește cum metoda Pomodoro a schimbat modul în care gândește și învață, permițându-i să profite la maximum de timp și să-și atingă obiectivele.
 • How to Study to Maximize Performance Astăzi, învățarea este o abilitate necesară atât pentru studenți, cât și pentru adulți, având în vedere ritmul în continuă schimbare în care trăim. În discursul lor informativ, bazat pe cercetare, Elizabeth și Robert Bjork (profesori de psihologie la Universitatea din California) oferă tuturor celor care doresc să maximizeze performanța idei pentru studiu.
 • Tim Urban – Inside The Mind Of A Master ProcrastinatorAmânarea este o provocare continuă. Te confrunți poate cu ea nu numai când vine vorba de învățare, ci și în activitățile tale zilnice. Și, de multe ori îți consumi toată energia în preajma deadline-urilor? Află ce efecte, mai puțin plăcute, poate avea amânarea chiar și atunci când nu ai un deadline.
 • Diana Laufenberg- How to Learn from Mistakes Toți facem greșeli. Când îți urmezi pasiunea, vei realiza că eșecul stă la baza succesului și nu notele mari de la teste. Află cum să preiei controlul asupra modului în care studiezi și învață mereu din greșeli!
 • Ben Dunlap: The Life-Long LearnerBen Dunlap, autor american și profesor, folosește puterea storytelling-ului pentru a sublinia importanța învățării pe tot parcursul vieții. Învățarea nu se termină la absolvire; trebuie să-ți păstrezi mereu curiozitatea.

E atât de frumos afară, las pe mai târziu studiul

Poți fi tentată de atmosfera de sărbătoare, de faptul că mai ai timp de studiu până în ianuarie sau de perspectiva că poți face mai târziu, eventual, noaptea, după ce copiii merg la somn. Însă e mult mai productiv să-ți dedici câteva ore de studiu intens în timpul zilei, să-ți îndeplinești obiectivele stabilite pentru o anumită zi și apoi să te bucuri de vacanță.


Și totuși, după efort, merit o răsplată

Micile atenții funcționează atât de bine pentru copii și cu siguranță funcționează și pentru adulți. Recompensează-te atunci când ai terminat de învățat ceva ce ți se părea dificil. Poți alege să-ți cumperi ceva, să ieși la un restaurant sau să te bucuri de o zi liberă. Pentru realizări mai mari, poți stabili și recompense mai mari, pentru a te motiva suplimentar.

Dar nu te mai bucuri și tu de vacanță?

Este aluzia pe care o vor face cei dragi și chiar au dreptate. Este important ca în tot acest timp să te gândești și la tine. Nicio companie nu are nevoie de un coleg epuizat, prin urmare o pauză de două zile pe săptămână este binevenită. Gândește-te la activitățile care-ți dau energie și planifică-le cu bucurie pentru aceste zile libere.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial