Cum îți dai seama dacă micuțul tău are probleme de vedere? 4 semne la care să fii atent

Ca părinte, trebuie să ai grijă de sănătatea copilului tău. În orice problemă de sănătate, cel mai bine este să previi sau să începi un tratament din fazele incipiente. În ceea ce privește micuțul tău, trebui să fii atent la semnalele pe care el le transmite, deseori indirect. Copiii nu au experiența necesară să realizeze că au o anumită problemă.

Vederea copiilor este din ce în ce mai solicitată, odată cu evoluția tehnologiei. Dacă tratezi această problemă din timp, șansele de a scăpa de ea sunt foarte mari. 

Iată 4 semnale că vederea copilului este afectată 

  • Durere de cap 

Durerea de cap poate avea multiple cauze, însă în cazul problemelor de vedere, este un simptom frecvent întâlnit. Durerea de cap constantă a copilului poate fi un semnal că vederea lui nu e întocmai în regulă. Dacă micuțul tău se plânge că are această problemă, ia în considerare un control oftalmologic. Durerea poate produce un disconfort constant și duce la lipsă de concentrare. 

  • Roșeață 

În cazul în care copilul tău are frecvent ochii roșii, acest lucru poate semnala că are probleme cu vederea. Expunerea la ecrane digitale poate fi un factor declanșator al acestei probleme. De obicei, cauzele ochilor roșii pot fi alergiile sau o oboseală a ochilor. Cum copiii nu stau multe ore în șir în fața ecranelor precum unii adulți, ar trebui să verifici ce i-a declanșat roșeața. Cauza ar putea fi și că micuțul se scarpină des la ochi, producând roșeața. În orice caz, problema ar trebui rezolvată cât mai repede posibil, pentru a nu se accentua. 

  • Ochi umezi sau uscați 

Dacă observi că micuțul tău are ochii prea umezi sau prea uscați, cu siguranță ochișorii lui suferă. Ai grijă să nu îl expui prea mult la ecrane digitale. De asemenea, este indicat să îl duci la un consult oftalmologic. De exemplu, îi poți face o programare pentru un consult la clinica de oftalmologie Infosan, unde există și o ramură de oftalmologie pediatrică. Astfel vei afla cum poți rezolva problema micuțului. Un specialist poate să îți dea un diagnostic corect și eventual prescrie medicamentele potrivite.

  • Încruntare

În cazul în care observi că micuțul tău se încruntă des când colorează sau citește, acest lucru poate fi un semn că vederea îi este afectată. Este important să descoperi la o vârstă cât mai fragedă dacă micuțul are dioptrii, deoarece ele pot fi corectate cu mai multă ușurință. Ignorarea acestei probleme poate duce la accentuarea dioptriilor și la un timp de corectare mult mai îndelungat a acestei probleme.  

Așadar, poți să îți dai seama dacă micuțul tău are probleme de vedere, dacă ești atent la câteva semnale evidente. Ai grijă să acționezi cât mai curând posibil când observi aceste simptome. Nu uita că expunerea îndelungată la ecrane digitale este dăunătoare vederii adulților, dar chiar mai mult copiilor. Cel mai bun sfat este să apelezi la specialiști, deoarece ei pot pune un diagnostic și îl pot ajuta pe micuțul tău să corecteze problema din timp. 

Sursa foto: unsplash.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial