Cum îți dai seama că șamponul pe care îl folosești îți distruge părul?

Cele mai multe femei își aleg șamponul în funcție de brand, de miros sau chiar în funcție de aspectul ambalajului, fără să știe că folosirea șamponului nepotrivit poate duce la distrugerea firului de păr. 

Folosirea îndelungată a unui șampon total nepotrivit tipului de păr atrage după sine o mulțime de probleme ale scalpului. Cu toate că ajung să cheltuie sume impresionante de bani pe produse de îngrijire destinate părului, multe femei se plâng că acesta își pierde treptat din strălucire, culoare și chiar începe să cadă. De multe ori este dificil să alegem acel produs care să ni se potrivească perfect, însă părul are capacitatea de a ne transmite o serie de semnale că produsul pe care îl folosim nu este tocmai cel mai indicat și că ar fi bine să facem o altă alegere.

Cum îți dai seama că șamponul pe care îl folosești îți distruge părul?

1. Îți e aproape imposibil să îți aranjezi părul

Dacă părul tău este tot timpul încurcat și aranjarea lui este o sarcină foarte dificilă, mai mult ca sigur folosești un șampon nepotrivit. Atunci când alegi un produs care nu este gândit special pentru părul tău, acesta poate deveni aspru, rigid, ceea ce face ca el să se încurce mult mai repede și să transforme aranjarea lui într-o adevărată provocare.

2. Creșterea inegală a părului

Creșterea inegală a părului este un alt semn care îți arată că folosești un șampon ce nu ți se potrivește. Substanțele din șampon îți pot afecta scalpul, ceea ce va împiedica procesul de creștere, potrivit familyshare.com. Astfel, cum părul urmează un ciclu și căderea acestuia este un pas important, vei observa că părul nu se mai regenerează și că în în anumite zone este mai lung, iar în altele este mai scurt.

3.  Părul tău este lipsit de strălucire

Un păr care strălucește este un păr sănătos, iar dacă nu te poți bucura de acest lucru înseamnă că nu folosești produsul corespunzător. Dacă părul tău are un aspect deteriorat și uscat, cel mai bine ar fi să îl speli folosind un alt șampon. Este posibil ca cel pe care îl folosești să distrugă uleiurile naturale, care există în interiorul firului de păr, ceea ce duce la apariția acelui aspect neîngrijit.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum poți obține un look sofisticat fără să cheltui o mulțime de bani?

De ce ne pică mai mult păr toamna? Cercetătorii au găsit răspunsul pentru această problemă deranjantă

Cum să te tunzi dacă vrei să pari mai înaltă? Acest truc te va ajuta să câștigi câțiva centimetri în plus

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete