Cum îți dai seama că aveți nevoie de terapie de cuplu

În zilele noastre, terapia nu mai este un subiect tabu. Cu atât mai mult, terapia de cuplu este un proces firesc prin care trec partenerii care își doresc să meargă relația, însă au nevoie de ajutor specializat.

Sunt persoane care, datorită terapiei de cuplu, realizează că sunt sortiți unul pentru celălalt. De asemenea, sunt cupluri pentru care concluzia în urma terapiei este că ar fi mai fericiți dacă se despart, ceea ce le face separarea mai puțin dureroasă. În general, terapia, de orice fel, salvează oameni dar și relații. 

Însă, înainte de a ajunge la concluzia aceasta, e nevoie de conștientizare. Trebuie să știi când e momentul să faceți terapie de cuplu și care sunt posibilele cauze care să vă aducă în fața unui terapeut. Fie că sunt probleme cu potența la bărbați sau lipsa de încredere la femei, fie că sunt factori externi care au creat situații tensionate, terapia de cuplu este recomandată.

Semne care atestă că aveți nevoie de terapie de cuplu

Atunci când nu vă mai înțelegeți și trece timpul fără să se schimbe nimic, e primul semn. Când simțiți că vă vine să vă certați din orice dar încă există iubire între voi, e semn că terapia de cuplu v-ar putea salva situația.

Amândoi partenerii simt, în adâncul sufletului, iubire unul pentru celălalt. Simt că nu pot trăi fără persoana de lângă și că o despărțire i-ar distruge. Însă, simt că nici împreună nu e bine, dacă sunt nefericiți. Le e teamă să vadă relația ca pe una toxică și vor să o salveze. Atunci când soluția nu poate fi găsită în doi, e necesar ajutor extern obiectiv. Acesta poate ajunge la concluzia că cei doi sunt într-un impas ce poate fi depășit, sau chiar invers: că cei doi nu sunt potriviți unul pentru celălalt. Indiferent de caz, timpul, stresul și nervii partenerilor sunt salvați.

Asta face un terapeut. Pune întrebările potrivite și evaluează relația obiectiv. Identifică posibilele cauze ale problemelor. Își dă seama că o ceartă pe tema „nu ești bun la pat' sau „iar ți-ai pus hainele mototolite în șifonier' de fapt are alt motiv pentru care s-a iscat.

Iată lista semnelor care atestă nevoia de terapie:

  • certuri frecvente, apărute din orice, chiar și din cele mai mici motive,
  • aceleași probleme care ies la suprafață,
  • faptul că nu se mai înțeleg cei doi,
  • atunci când cei doi simt că s-au înstrăinat,
  • atunci când apare neîncrederea sau chiar dovada că unul din parteneri înșală,
  • atunci când lucrurile nu sunt rezolvate, ci doar ascunse „sub covor'.

Semne că ați fi avut nevoie de terapie de cuplu dar e prea târziu

Unele cupluri apelează la terapie pe motiv că bărbatul nu mai performează bine în pat. În acest sens, partenerii trebuie să găsească soluții, precum suplimentele pentru potență. Există informații online și recenzii, așa cum sunt articole precum cel cu păreri Maraton Forte.

Toate detaliile sunt acolo, la dispoziția partenerilor de cuplu. Problema este, însă, atunci când ei nu le văd. De multe ori, cuplurilor le este jenă să ajungă la terapie și nici nu iau în considerare această variantă. În acel caz, timpul trece și cei doi devin colegi de apartament. Ajung ca doi străini care stau împreună din confort, doar din simplul motiv că le este dificil să se mute. Și apar frustrări, în umbra unei relații apuse, atunci când cei doi caută refugiu în alte activități, mai puțin în petrecerea timpului împreună.

O relație sănătoasă este o relație în care cei doi parteneri abia așteaptă să petreacă timp unul cu celălalt. O relație care ar putea fi salvată de terapie de cuplu este aceea în care cei doi vor să petreacă timp împreună, dar nu reușesc să se bucure de acel timp. 

Însă, o relație care nu mai poate fi salvată de un terapeut este una care a apus de mult. 

Sperăm să vă ajute articolul nostru în luarea celor mai bune decizii pentru relația în care vă aflați!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial