Cum încetinim procesul de îmbătrânire a feței. Interviu cu medicul estetician Carmen Constantin

Dr. Carmen Constantin, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, ne vorbește despre frumusețe, trenduri în materie de operații estetice și ne dă și câteva sfaturi despre cum putem încetini procesul de îmbătrânire a feței!

Care sunt trendurile estetice ale anului 2018?

Trendurile estetice ale anului 2018 pe partea de tratament chirurgical sunt operațiile estetice ale sânului, și anume mărirea sânului cu implanturi siliconice, apoi urmeaza ridicarea sânilor (lifting sâni) și măirea lor cu implanturi siliconice, reducția mamară, urmează operațiile de remodelare corporală după slăbit: abdominoplastia, lifting de coapse – îndepărtarea excesului de piele de la nivelul coapselor, brahioplastia – îndepărtarea excesului de piele flască de la nivelul brațelor, rejuvenarea vaginală chirurgicală; trendurile estetice noninvazive – liftingul facial nechirurgical – cu fire resorbabile PDO și, bineînțeles, injectările de toxină botulinică și acid hialuronic.
cum încetinim procesul de îmbătrânire a pielii (2)

Dr. Carmen Constantin, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă

Care sunt „minunile anti-aging' la care femeile pot apela acum?

Minunile anti -aging' nu sunt recente, ci sunt cele mai folosite în timp, deci și cele mai sigure, trecând proba timpului. Este vorba despre toxina botulinică și acidul hialuronic.

Toxina botulinică se adresează  ridurilor dinamice  – ridurile care se creează când mișcăm fața. Acidul hialuronic este o substanță care umple ridurile' și se adresează ridurilor statice – acele riduri care sunt prezente când fața este în repaus. În anumite situații, în funcție de indicație, aceste substanțe se pot injecta în aceeași zonă.

Cum încetinim procesul de îmbătrânire a feței? Ce sfaturi ne puteți da?

Nu este niciodată prea devreme, nu este niciodată prea târziu să începem prin a ține timpul pe loc', și anume, prin folosirea mijloacelor medicale date de știință prin studii medicale laborioase.

Toxina botulinică se injectează în special în etajul superior al feței, în zone precise, cu scopul de a acționa asupra ridurilor dinamice ale frunții și asupra ridurilor formate la laba gâștei' (colțurile ochilor ) – riduri care se exprimă când zâmbim, râdem, ne încruntăm sau ne mirăm.

Acidul hialuronic umple ridurile statice și hidratează în profunzime pielea, astfel se netezește suprafața pielii și se tonifică, căpătând aspectul de piele sănătoasă, catifelată, fermă.

Mezoterapia la nivelul feței se realizează prin introducerea cu un ac foarte fin a unui cocktail de substanțe active cu rol de hidratare și hrănire în profunzime a pielii. Acestea sunt reprezentate de vitamine, cu rol antioxidant, proteine și acid hialuronic cu moleculă special adaptată pentru astfel de procedeu. Substanțele lipolitice  (substanțe care topesc grăsimea) tratează cu succes zona superioară a gâtului – bărbia dublă – în 2- 3 ședințe.

În tratamentul antiaging nu trebuie uitat gâtul. Nu vrem să avem o discrepanță de aspect între gât și față, asfel să avem fața întinsă și întinerită și gâtul să ne trădeze vârsta. De aceea, și gâtului i se adresează aceleaăi tratamente de antiaging ca și feței.

Care ar fi recomandările dumneavoastră pentru estomparea ridurilor? Și cum ne putem pregăti pentru sezonul rece?

Estomparea și eradicarea ridurilor se realizează prin injectarea de toxină botulinică și acid hialuronic de diferite forme moleculare în funcție de zona pentru care este indicat a fi injectat.

Din păcate, ambele tratamente au efect temporar, astfel că repetarea lor la intervale de timp bine stabilite face ca efectul lor să fie maxim și astfel se oprește timpul' în zonele tratate. Toxina botulinică se injectează la 6 luni, iar acidul hialuronic se injectează la intervale de 8-12 luni.

Pentru sezonul rece ne pregătim adoptând niște principii de protecție a pielii, și anume, limităm pe cât se poate expunerea la temperaturi reci, vânt. Aplicăm creme hidratante asigurând o protecție locală și o hidratare a cărei acțiune se limitează la nivelul epidermei (straturile superficiale de la nivelul pielii), coroborate cu aportul alimentar de vitamine cu rol antioxidant și susținere cu injectare de acid hialuronic (hidratare în profunzime a tuturor straturilor pielii), astfel dobândim protecția totală a pielii pe durata sezonului rece.

Pentru buze, ce ne puteți recomanda?  

Pentru buze se recomandă tratamentul cu acid hialuronic; fie că se tratează asimetrii de formă sau de volum, sau că se dorește crearea unei unui volum mai mare sau/și a unui contur mai senzual, sau doar o hidratare mai intensă, acidul hialuronic este cea mai sigură substanță recomandată pentru mărirea de  buze.

Citeste si 

Trei lucruri esențiale înainte de o operație estetică

Trucurile de frumusețe ale divelor Hollywoodului de altădată

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete