Cum faci un machiaj rezistent pentru zilele călduroase de vară

Machiajul pe timp de vară nu trebuie să fie încărcat, mai ales pentru că temperaturile ridicate îl fac să se topească mai repede decât de obicei, iar la finalul zilei nu are un aspect plăcut. Iată cum poți face un machiaj rezistent, chiar și pe căldurile cele mai aprige:

machiaj-vara

Exfoliază pielea

Trebuie să îți exfoliezi pielea în mod regulat, ca să îndepărtezi celulele moarte. Iar vara, cu atât mai mult vrei să îți exfoliezi pielea, ca produsele de machiaj să nu curgă odată cu uleiurile naturale ale pielii, care sunt secretate într-o cantitate mai mare.

Produse de machiaj cremoase

Evită produsele pe bază de pulbere pe timpul verii, pentru că se așază în strat gros pe piele și cu atât mai mult tenul tău va transpira și acestea vor curge. În schimb, alege-le pe cele cremoase, atât blush, cât și farduri. Mai mult, aplică-le în strat cât mai subțire, ca pielea să poată respira ușor, mai ales că aplici înainte și o cremă cu factor de protecție solară. În același timp, chiar dacă apelezi la produsele cu textură cremoasă, evită-le pe cele lucioase, altfel pielea ta va părea uleioasă.

Machiajul ochilor

Și pentru machiajul ochilor trebuie să renunți la fardurile pulbere, pentru că produsul nu rămâne prea mult timp pe piele. Apelează la un fard-cremă, pe care să îl aplici în cantități mici. În plus, dacă vrei ca machiajul ochilor să reziste mai multă vreme, poți aplica înainte și un primer. Stratul trebuie să fie, de asemenea, subțire.

Pentru gene poți folosi mascara-ul obișnuit – nu este neapărat nevoie să apelezi la unul waterproof, însă dacă îl preferi pe acela nu uita că îl îndepărtezi cu un demachiant bifazic sau unul pe bază de ulei.

Pentru buze frumoase

Și în cazul buzelor trebuie să renunți la rujuri pe timp de vară și mai degrabă să folosești un gloss într-o culoare cât mai apropiată de cea naturală a buzelor tale. Ai putea folosi și un creion de buze în locul rujului, dacă vrei buze colorate, pentru că acesta rezistă mai bine pe parcursul unei zile.

Fixarea machiajului

Pentru fixarea machiajului poți folosi o pudră translucidă pe zona T, care este de obicei mai grasă. Pudra va absorbi excesul de sebum, dar, la fel, trebuie s-o folosești în cantități foarte mici. Eventual o poți ține în geantă ca să îți mai reîmprospătezi machiajul pe parcursul zilei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete