Cum este celebrat Anul Nou în Mexic

cancun_beach1

Ai sărbătorit vreodată Anul Nou într-un loc exotic, cu nisipuri albe, apă turcoaz, dar și cu tradiții locale fascinante, pe care să le urmezi alături de localnici ? Mexic și destinația sa de vacanță, Cancun, oferă o explozie de fericire, superstiții și petreceri la cumpăna dintre ani.

În Mexic, la miezul nopții, de Anul Nou, toastezi un pahar de șampanie, te îmbrățișezi și te săruți cu cei dragi. Tradiția locului spune că trebuie să mănânci 12 boabe de struguri la cumpăna dintre ani, să petreci toată noaptea și apoi să rămâi pe plajă pentru a vedea primul răsărit al noului an.

Pentru fiecare boabă de strugure trebuie să-ți pui o dorință, sau 12 urări de fericire pentru noul an.

Un alt obicei este să scrii toate lucrurile rele care ți s-au întâmplat în cursul anului și, chiar înainte de miezul nopții, să arunci lista în foc. Apoi mulțumește pentru toate lucrurile bune care ți s-au întâmplat în timpul anului, astfel încât să ai noroc și în noul an.

Isla Mujeres

De asemenea, poartă haine în culorile roșu, alb, verde, galben. Culorile reprezintă dragoste, sănătate, bani și forță de muncă. Astfel, vei avea un an plin de iubire, o sănătate mai bună, mai mulți bani și condiții de muncă mai bune.

Petreceri în Cancun

Cancun, destinația exotică din Marea Caraibe, este un mix de tradiții tipic mexicane și o viață de noapte cu cele mai bune petreceri al care ai asistat vreodată.

La miezul nopții, spectacolul artificiilor îmbracă cerul și toată lumea strigă la unison: Feliz año nuevo! si își pune dorințe.

Apoi petrecerea se mută DadyO, cel mai bun club din Cancun cu spectacole de lumină și laser. Experimentează petreceri non stop, sălbatice și mereu tematice: cum ar fi petrecerea în bikini, Girls going wild, Girls no cover. Atmosfera euforică de aici îți ispitește simțurile și muzica creează o seară de neuitat.
Plaje cu nisip alb de siliciu

Cancun a fost binecuvântat cu unele dintre cele mai frumoase și cele mai bune plaje din întreaga lume. cu nisip alb, apă turcoaz, zone pentru relaxare, dar și pentru volei și sporturi de apă.

Nisipul aici este mereu răcoros pentru că este format din siliciu, ci din fosile microscopice numite disco-aster (o creatură în formă de stea).

Printre cele mai bune alegeri pentru plajă este Insula Femeilor – un tărâm mic situat la o scurtă plimbare cu feribotul din Cancun.

Cancun beach

Vei găsi aici plaje fantastice, magazine pentru cumpărături excelente și restaurante, toate cu un ritm de viață lent. Legenda spune că aici maiașii organizau ceremoniile tradiționale de fertilitate.

Merită să faci și o plimbare cu un vas de croazieră pentru a gusta cele mai exotice cocktail-uri în pași de rumba și salsa.

Autor: Steluța Năstase  – Oferta sejur Revelion Mexic   

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta