Cum este cel mai bine să consumi suplimente alimentare pe bază de probiotice?

Studiile de specialitate arată că cele mai bune momente ale zilei pentru administrarea suplimentelor alimentare pe bază de probiotice sunt dimineața la prima ora, pe stomacul gol, și seara înainte de culcare. Administrarea acestui tip de suplimente alimentare cu cel puțin 30 de minute înainte de masă reduce timpul necesar bacteriilor bune pentru a ajunge în intestinul gros, acolo unde ele își exercită acțiunea pozitivă asupra organismului uman.

Probioticele sunt microorganisme care se găsesc în mod natural în organismul uman și contribuie la implementarea unor procese vitale pentru viața umană cum ar fi descompunerea resturilor de mâncare în materii fecale, dar și sinteza vitaminelor din grupul B.

Diferiți factori precum stresul, consumul alimentelor procesate, chimicalele regăsite în apă și sol care ajung în final și în organismul nostru, poluarea, radiațiile și anumite medicamente au un impact negativ asupra numărului de bacterii bune și a diversității lor. Dar suplimentele alimentare pe bază de probiotice ajută la restabilirea acestui echilibru.

Importanța administrării suplimentelor alimentare pe bază de probiotice pe stomacul gol

Când vine vorba de suplimente alimentare, modul de administrare influențează semnificativ eficiența acestora. Mediul natural pentru bacteriile probiotice este intestinul gros. De acolo, ele își exercită magia asupra întreg organismului uman, dar ca să ajungă până acolo trebuie să traverseze mai întâi stomacul, unde întâlnesc un mediu foarte acid, care le poate distruge.

De fapt, stomacul funcționează în așa fel încât să distrugă bacteriile și virusurile care pot pătrunde în organism prin intermediul apei și alimentelor consumate, motiv pentru care, trecerea prin stomac reprezintă o provocare și pentru bacteriile probiotice.

Pentru a putea face față cu succes mediului acid din stomac, bacteriile probiotice trebuie să traverseze tubul digestiv cât mai repede, în mod ideal atunci când stomacul este gol de alimente și nu își exercită funcția de digestie pentru a nu produce sucuri gastrice. Iar un moment prielnic din acest punct de vedere are loc la 2-3 ore după ultima masă și la aproximativ 30 de minute înainte de următoarea.

Alimentele pe care le consumi influențează efectele probioticelor

Toate alimentele pe care le consumi petrec o anumită perioadă de timp în stomac. Cât stau acolo, stomacul secretă enzime digestive și suc gastric pentru a le digera. Astfel, cu cât mănânci alimente mai grele, cu atât timpul petrecut de acestea în stomac este mai lung. De aceea, atunci când administrezi suplimente alimentare pe bază de probiotice, recomandat ar fi să consumi alimente mai ușor de digerat, pentru ca stomacul să funcționeze mai puțin și să emită mai puțin acid, oferind astfel mai multe șanse probioticelor de a ajunge vii direct în intestinul gros.

Chiar dacă optezi pentru probiotice produse în capsule special create să reziste la acțiunea sucurilor digestive, mai multe probiotice reușesc să ajungă în intestinul gros dacă respecți o dietă echilibrată și administrezi aceste suplimente alimentare la timpul potrivit.

Pune accent pe calitate în alegerea suplimentelor alimentare pe bază de probiotice!

Încă un factor important de luat în calcul pentru persoanele care doresc să obțină cele mai bune rezultate de pe urma consumului de suplimente alimentare pe bază de probiotice este calitatea acestora. Companiile consacrate precum Institut Allergosan pun un accent deosebit pe efectul sucurilor gastrice asupra probioticelor, căutând să creeze cea mai bună și mai eficientă formulă.

Multe companii de suplimente alimentare pe bază de probiotice apelează la metode de înghețare a bacteriilor bune prin uscare înainte de a le introduce în capsule care pot fi administrate pe cale orală. Și cu toate că principiul care stă la baza acestei metode este unul corect, bacteriile înghețate prin uscare se reactivează atunci când intră în contact cu un lichid, iar dacă primul lichid care le iese în cale este chiar sucul gastric, o mulțime dintre ele mor înainte să ajungă în intestinul gros.

Institut Allergosan pe de altă parte, optează pentru o metodă diferită. Probioticele OMINi-BiOTiC® sunt create sub formă de pudră care se amestecă cu apă înainte de consum, astfel încât, bacteriile din compoziția sa se trezesc la viață nu într-un mediu ostil lor, ci într-unul care le face mai puternice.

De asemenea, formula OMINi-BiOTiC® conține și substanțe naturale extrase din alimente care ajută bacteriile să se rehidrateze și să se activeze mai ușor, astfel încât să treacă mai ușor de stomac și să ajungă cu succes, în număr cât mai mare, direct în intestin.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial