Cum depozitezi corect încălțămintea de iarnă în sezonul cald?

Cum depozitezi corect încălțămintea de iarnă în sezonul cald?

În fiecare anotimp avem nevoie de cel puțin o pereche potrivită de încălțăminte. Și nu e doar un capriciu legat de gusturi sau preferințe, ci chiar o recomandare medicală, pentru a ne menține sănătatea unghiilor și a picioarelor. Pe cât este de vital să alegem corect ce purtăm, pe atât este de important modul în care punem la păstrare fiecare pereche, astfel încât să nu se deterioreze așteptându-și sezonul și să poată fi purtată ulterior. 

Cunoscând prea bine că e mai înțelept să prevenim decât să tratăm, am pregătit mai jos câteva sfaturi de urmat pentru a evita degradarea încălțămintei de iarnă în sezonul cald.    

Curăță corect încălțămintea

După fiecare utilizare, este indicat să îndepărtezi praful sau petele acumulate pe încălțăminte și să te îngrijești ca aceasta să rămână perfect curată. În caz contrar, urmele de murdărie rămân impregnate în material și vor fi mai greu (uneori chiar imposibil) de scos mai târziu. Este foarte important să cunoști recomandările producătorului, pentru a evita erorile ce pot aduce daune iremediabile. 

De exemplu, încălțămintea din piele naturală trebuie să rămână curată și bine unsă cu cremă, pentru a-și păstra flexibilitatea și culoarea. În schimb, cea din piele întoarsă trebuie să fie bine periată și tratată cu spray special.

Asigură-te că toate perechile sunt aerisite

Găsește un loc întunecat, răcoros și uscat pentru a organiza stocarea încălțămintei. Aceasta se deteriorează dacă este expusă luminii în exces sau temperaturilor extreme (prea calde sau prea reci). Cel mai bun loc pentru a o păstra este un dulap amenajat într-un loc bine aerisit și întunecos, care nu se supraîncălzește și nu are probleme de umezeală (pentru a evita formarea mucegaiului). 

Dacă nu ai suficient spațiu, poți să le ții sub pat sau într-un pantofar unde să stea fără a fi aglomerate – suprapunerea forțată le va deteriora forma și există riscul ca ulterior să dezvolte pete sau chiar cute inestetice.  

Păstrează forma cu ambalaje potrivite 

Este extrem de important ca încălțămintea să își poată menține forma corectă. De aceea, poți recurge la trucul folosit de vânzătorii specializați: umple cu hârtie fiecare pereche, astfel încât să știi că se păstrează nedeformate. Cel mai bine este să ai cutiile originale și să le utilizezi pentru acest „repaus'.

În cazul cizmelor, dacă nu dispui de ambalajul necesar, le poți ajuta folosind sticle de vin – golite de conținut, curate și uscate. Ele pot servi drept suport interior excelent pentru a evita îndoirea și formarea de cute cauzate de o depozitare nepotrivită a modelelor înalte de încălțăminte. De asemenea, cizmele sunt mai voluminoase, așa că poate fi mai greu să le depozitezi. De fapt, ele sunt de obicei conținute în cutii mult mai mari decât cele clasice. Ține minte acest lucru atunci când te gândești la modul de a-ți organiza spațiul de depozitare.

Etichetează cutiile

Etichetează cutiile descriind pe scurt conținutul fiecăreia. Acest lucru te va ajuta să găsești mai ușor cele pe care le cauți, câștigând astfel timp prețios.

Dacă utilizezi cutii originale, poți recurge la tehnologia modernă fotografiind perechea dinăuntru și lipind-o la exterior. Astfel vei cunoaște conținutul fără a mai fi nevoie să le deschizi individual. Poți atașa fotografia oriunde pe cutie, dar asigură-te că urmezi aceeași metodă pentru fiecare în parte și că imaginile sunt vizibile în mod clar după stivuirea cutiilor.

Fă-ți un obicei din a examina toate perechile de încălțăminte cel puțin de două ori pe an, pentru a vedea dacă le păstrezi sau renunți măcar la o parte din ele. Dacă ai nevoie de informații suplimentare, vei găsi cu ușurință sfaturi pentru pantofii din dulap pe site-ul comercianților de specialitate.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/SAczk-zC3qY

(P) Material publicitar realizat împreună cu Kalapod

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial