Cum contribuie cărțile fantasy la dezvoltarea emoțională a copiilor

Aproape că nu există părinte care să nu-și dorească pentru copilul său o dezvoltare armonioasă, mai ales pe plan emoțional. Să-l știe pregătit să înfrunte dificultățile vieții, capabil să navigheze abil prin situații sociale și să obțină pentru sine bunăstarea pe care o merită. Educația primită acasă este, desigur, principalul „motor al dezvoltării. Dar și cititul contribuie foarte mult, și mai ales cititul cărților de ficțiune.

Studiile au arătat că, atunci când citim, nivelul empatiei crește. Parcurgând povestea, identificându-ne cu personajele acesteia, lăsăm la o parte propria perspectivă și preluăm gândurile, dorințele și scopurile protagoniștilor cărții. Altfel spus, cititul ne ajută să-i înțelegem mai bine pe ceilalți, dezvoltându-ne abilitățile sociale. În plus, cititul ne dă ocazia de a explora, mental, situații și întâmplări prin care nu am trecut încă, dar cu care s-ar putea să ne confruntăm într-o bună zi. Cercetătorul canadian Keith Oatley, specialist în psihologie cognitivă, numea ficțiunea „simulatorul de zbor al minții. La fel cum piloții pot exersa pilotarea unui avion cu ajutorul programelor de simulare, fără să se desprindă, de fapt, de la sol, oamenii care citesc ficțiune își pot îmbunătăți inteligența socială ori de câte ori parcurg un roman.

În luna decembrie, la chioșcurile de presă din toată țara vă așteaptă trei romane fantasy pentru copii de gimnaziu:

Twister de Juliette Forrest, o poveste plină de aventură, magie și mister din care micuții cititori vor învăța despre puterea prieteniei. Twister, o fată curajoasă și inteligentă care își caută tatăl dispărut, pornește într-o călătorie plină de peripeții, în care înfruntă un vrăjitor malefic folosindu-se de puterile magice ale unui colier care te poate transforma într-un lup, într-o furtună sau într-un râu învolburat.

Apariție la chioșcuri: luni, 5 decembrie; preț: 29.90 lei.

Fulgerele m-au gonit acasă de Amber Lee Dodd, un roman despre o fată care se străduiește să se adapteze schimbărilor din familie, dar și de la școală, unde are probleme în a-și găsi cuvintele potrivite (suferă de dislexie) și în a-și face prieteni. În ziua în care împlinește 11 ani, Amelia își pune o dorință secretă, iar o furtună magică se dezlănțuie și amenință toată insula și pe locuitorii acesteia. În plus, Amelia începe să dispară și să apară brusc în diferite locuri de pe insulă, unde găsește obiecte care au legătură cu familia ei și care o ajută dezlege misterul stâncii Dintele Șarpelui și, totodată, să-și găsească propriul drum în viață.

Apariție la chioșcuri: luni, 12 decembrie; preț: 29.90 lei.

Pog, străjerul casei de Padraig Kenny, spune povestea unei creaturi mici și blănoase care locuiește în podul unei case. Într-o zi, cei doi copii care locuiesc acolo îl descoperă și pornesc împreună într-o aventură palpitantă, luptând împotriva bâzdâganiilor – niște creaturi mai ciudate și mai puțin prietenoase decât simpaticul Pog – și păstrând tărâmul oamenilor neatins de forțele întunecate.

Apariție la chioșcuri: luni, 19 decembrie; preț: 29.90 lei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial