Cum câștigă marile firme loialitatea angajaților. 3 beneficii pe care nu le poți obține de la o companie mică

Fiecare companie are propriile metode pentru loializarea angajaților. Unele oferă salarii mari, altele bonusuri și prime de sărbători, unele chiar concedii plătite. Fiecare angajat dintr-o companie este, dintr-un anumit punct de vedere, o investiție.

Compania investește timp și efort pentru a-și pregăti personalul cât mai bine, creând, astfel, profesioniști și profesioniste care vor crește, la rândul lor, productivitatea și profitul acesteia. Programele de training, cursurile sau conferințele la care participă personalul costă bani, bani pe care compania se așteaptă să îi primească înapoi, din plusvaloarea generată de munca acestora. Tocmai de aceea, retenția personalului este atât de importantă.

Marile corporații depun eforturi serioase pentru a crește retenția personalului lor, iar o mare parte dintre aceste eforturi sunt direcționate către nevoile femeilor care lucrează acolo, lucru rar întâlnit în trecut. Și nu doar condițiile de la locul de muncă s-au îmbunătățit, dar și remunerația și beneficiile extra-salariale ale acestora. Iată ce beneficii poți avea dacă ești angajată într-o companie mare:

Fericirea personală

Dacă în trecut salariile mari și bonusurile erau suficiente pentru loializarea angajaților, lucrurile s-au schimbat drastic în prezent, iar tot mai multe corporații ne arată direcția potrivită. Acum atenția cade pe bunăstarea și fericirea angajaților. Văzând că o abordare distantă, materialistă a nevoilor personalului nu mai este suficientă, companiile devin din ce mai implicate în viața angajaților.

În trecut, nici nu se putea vorbi de mese plătite de angajator sau facilitați de divertisment pentru angajați, însă lucrurile s-au schimbat drastic în prezent. Acum angajații marilor corporații se bucură de o serie de facilități, precum abonamente la săli de fitness, bilete de film sau acces la piscine, unele construite chiar în complexele de birouri în care lucrează. În România aceste practici nu sunt foarte răspândite, în special din cauza costurilor pentru angajator. Din fericire, există dezvoltatori imobiliari, cum este și Liviu Tudor, care integrează aceste avantaje în proiectele lor imobiliare. Astfel, angajatorii care își mută sediile în aceste ansambluri imobiliare pot oferi angajaților o serie de beneficii care să le crească retenția de personal și productivitatea; totul prin intermediul dezvoltatorilor.

Dezvoltarea profesională

Conform When In Work, una dintre cele mai comune surse de frustrare a angajaților e lipsa de pregătire profesională. Lipsa de pregătire poate afecta performanța acestora la locul de muncă, lucru care, la rândul său, poate conduce la demisii. Angajații mai bine pregătiți au o productivitate mai bună, iar abilitățile dobândite în programele de pregătire se pot dovedi foarte valoroase pentru companie. Mai mult decât atât, aceste programe contribuie foarte mult la creșterea retenției personalului, întrucât angajații se simt mai motivați, mai bine pregătiți și, foarte important, simt că progresează.

Fiecare demisie este o lovitură pentru firmă, cu atât mai mult dacă aceasta a investit bani în pregătirea persoanei care pleacă. În consecință, multe corporații condiționează participarea la programele de pregătire de prelungire contractului de muncă, în special atunci când costurile pregătirii sunt foarte mari.  

Egalitatea de șanse

Concediul de paternitate este un concept nou, dar cu o popularitate în creștere. În spiritul egalității de șanse, prin concediul de paternitate, femeia are posibilitatea să fie cea care se întoarce la muncă, în timp ce bărbatul rămâne acasă pentru a avea grijă de copii. Această opțiune nu exista înainte, motiv pentru care multe femei erau nevoite să renunțe la carierele lor în favoarea familiei, o decizie pe care multe ajungeau să o regrete mai târziu.

Deși aceasta nu e o practică generalizată în lume, România se numără printre țările unde există concediu paternal, iar acesta e mai răspândit decât crezi. Desigur, la o firmă mică, soțul tău s-ar putea să primească niște priviri piezișe pentru o astfel de solicitare, însă în majoritatea marilor corporații aceasta nu va fi o problemă.   

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cariera